Společnost Microsoft se pochlubila další vlnou her, které do Game Passu dorazí v první polovině dubna letošního roku. Plus vysvětlila odchod Quantum Break.

Předplatitelé si už dnes mohou na konzolích Xbox a přes cloud zahrát rogue-lite RPG pojmenované Loop Hero od Four Quarters. 6. 4. pro konzole Xbox a cloudová zařízení bude následovat Iron Bridge od Double Fine Productions. Jedná se o kombinaci tower defense a střílení.

12. 4. se o pozornost přihlásí Ghostwire: Tokyo, akční adventura bude hratelná nejen na konzolích Xbox Series X/S, ale také na PC a přes cloud. O den později dorazí NHL 23 pro konzole Xbox prostřednictvím EA Play, tedy pouze pro ty, co si platí Game Pass Ultimate, případně samostatně EA Play.

První polovinu dubna završí novinka Minecraft Legends, dostupná bude od 18. 4. pro konzole Xbox, PC a cloud. Jak víme, jde o akční real-time strategii zasazenou do světa Minecraftu.

15. 4. Game Pass opustí hned 8 titulů, včetně Quantum Break, Life is Strange: True Colors, Rainbow Six Extraction a The Long Dark. Celý seznam zde.

Co se Quantum Break týče, tak hra Microsoft se v dohledné době do Game Passu vrátí. Hra opouští službu kvůli licenčním problémům. Bohužel zástupce firmy už nespecifikoval, o jaké problémy přesně jde.