O samotné hře jako takové toho vlastně moc nevíme a už se kolem ní formuje takovéto drama. Všechno začalo s J. K. Rowlingovou a jejími nevhodnými komentáři ohledně transgender komunity. Do toho byl koncem minulého měsíce vedoucí designér Troy Leavitt obviněn z extrémismu kvůli svému starému YouTube kanálu.

Panu Leavittovi je také věnován tento článek, jelikož se, z prozatím neznámých důvodů, rozhodl studio Avalanche Software opustit a nechat tak celé Hogwarts Legacy za sebou. Společnosti Avalanche Software a Warner. Bros. se k jeho odchodu nevyjádřily. Zpráva o odchodu Leavitta z vývoje Hogwarts Legacy přišla z jeho Twitteru.

Přečtěte si také: Vedoucí designér Hogwarts Legacy obviněn komunitou z extremismu

„O hře, vývojářském týmu a WB Games nemůžu říct nic než jen dobré věci. K objasnění: Cítil jsem se ve své pozici naprosto bezpečný. Stále jsem však chtěl rezignovat z důvodů, které vysvětlím v připravovaném videu. Jsem ve skvělé náladě a jsem velmi spokojen se svým vztahem s WB a Avalanche,“ napsal již bývalý vedoucí designér Hogwarts Legacy na svůj twitterový účet.

Uvidíme, zda přijde nějaké vyjádření ze strany Avalanche Software či Warner Bros. Otázkou také je, kdo se chopí role vedoucího designéra po Leavittově odchodu, nebo zda jeho odstoupení z projektu bude mít nějaký dopad na práci, kterou pro Hogwarts Legacy do této doby udělal.

Nedávno jsme se dozvěděli, že se Hogwarts Legacy dočká více inkluzivního tvoření postav, díky kterému si budete moci vytvořit svou transgender postavu.

Hogwarts Legacy byl začátkem roku odložen na rok 2022 a má být ve vývoji pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.