Troy Leavitt, vedoucí designér studia Avalanche Software, které v současné době pracuje na hře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, provozoval reakční kanál na YouTube zaměřený na útoky na feminismus a sociální spravedlnost. Komunita ho obvinila z extremismu.

Společnost Warner Bros. musí řešit další problém. Na konci roku 2020 se zástupci vydavatelské firmy vyjádřili k transfobii J. K. Rowlingové a upřesnili, že autorka knih o Harrym Potterovi není přímo zapojena do vývoje Hogwarts Legacy. Mnozí hráči v té době vyzývali k bojkotu hry, o které se vědělo velmi málo. Prezident Warner Bros. Interactive Entertainment David Haddad měl údajně zaměstnancům říct, že Rowlingová byla oprávněna vyjádřit svůj osobní názor na sociálních médiích.

Přečtěte si také: Akční RPG ze světa Harryho Pottera oficiálně představeno

Na činy Leavitta upozornil Liam Robertson na Twitteru (spolupracuje s Did You Know Gaming), kde sdílel snímky obrazovky ukazující malou část kanálu zkušeného designéra. Ten ve svých videích kromě jiného zuby nehty bránil Johna Lassetera, spoluzakladatele Pixaru, jenž opustil svou pozici v Disney v roce 2017 po obvinění ze sexuálního zneužití, a Nolana Bushnella, spoluzakladatele Atari, který podle všeho měl vytvářet toxické prostředí pro ženy. V některých videích měl Leavitt vyjádřit podporu Gamergate, dle jednoho výkladu hnutí podporující obtěžování žen a menšin v herním průmyslu. Robertson popsal Leavitta jako krajně pravicového YouTubera.

Leavitta své první video zveřejnil v září/septembri 2016 a poslední v květnu/máji 2018. Od té doby získal více než 24 000 odběratelů a celkem 2 miliony zhlédnutí. I když kanál není dlouho aktivní, profil Leavitta na Twitteru na něj stále odkazuje společně s jeho statusem, že je vývojářem Hogwarts Legacy. V jednom videu Leavitt tvrdí, že informoval své zaměstnavatele z Warner Brosu. poté, co byl v únoru/februári 2018 přijat do Avalanche Software.

„Přinejmenším se zdá, že se více zajímají o vytváření dobrých her než o prosazování jakési agendy sociální spravedlnosti,“ dodal Troy Leavitt. Warner Bros. a vedoucí designér Hogwarts Legacy odmítli tento rozruch komentovat. Mnozí se shodují, že je velmi nepravděpodobné, aby Leavitt do Hogwarts Legacy propašoval některé své názory. Právě toho se jiní bojí.

Hogwarts Legacy bylo nedávno odloženo na rok 2022. Ve vývoji je pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Přečtěte si také: TOP 5 miniaturních hrdinů v obřím světě