Světlo světa spatřily nové informace ohledně chystaného open-world RPG na motivy kouzelnického světa Harryho Pottera. Novinka týkající se Hogwarts Legacy nás tentokrát zavede do vod vytváření postav, které má být více inkluzivní. Podle všeho to totiž vypadá, že si ve hře budete moci vytvořit transgender postavu.

S tímto infem přišel zahraniční magazín Bloomberg, dle nějž jakmile si v Hogwarts Legacy vytvoříte svou postavu, budete ji moci přiřadit buďto ženský či mužský hlas, a to bez ohledu na její vzhled. Následně také dostanete možnost vybrat si, zda budete kouzelník nebo kouzelnice. Toto vaše rozhodnutí následně ovlivní, do jaké koleje budete zvoleni a jak s vámi budou mluvit ostatní postavy.

Samozřejmě se nebude jednat o první hru, která vám umožní vytvoření transgender hrdiny. Zmínit můžeme například nedávno vydaný Cyberpunk 2077, ve kterém jste tuto možnost také měli. Ovšem v případě Hogwarts Legacy jsou mnohem zajímavější okolnosti, které předcházely tomuto oznámení.

Začátkem roku se vývojáři z Avalanche Software opatrně distancovali od J. K. Rowlingové, která je na internetu ostře kritizována kvůli svým nevhodným komentářům ohledně transgender komunity. Navíc koncem minulého měsíce byl vedoucí designér Hogwarts Legacy obviněn z extremismu kvůli svému YouTube kanálu, kde vydával videa zaměřená na útoky na feminismus a sociální spravedlnost.

Tyto okolnosti přišly některým vývojářům dosti závažné, a tak se rozhodli protlačit nápad nového vytváření postav, které bude „tak inkluzivní, jak jen to bude možné.“ Říká se také, že tito vývojáři bojovali o to, aby byla součástí hry možnost hrát za transgender postavu. Vedení s tímto nápadem nejdříve nesouhlasilo, nakonec ale polevilo a toto nové vytváření postav bude součástí Hogwarts Legacy.

Reportér magazínu Bloomberg Jason Schreier řekl, že možnost vytvořit si transgender postavu je v tuhle chvíli ve vývojovém plánu hry, ovšem, než se k nám Hogwarts Legacy dostane, bude to ještě nějakou dobu trvat a cokoliv se může ještě změnit.

Hogwarts Legacy bychom se měli dočkat někdy v průběhu roku 2022, jelikož začátkem roku došlo k odložení hry. Co se platforem týče, tak titul je ve vývoji pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.