Největší hvězdou loňského QuakeConu byla bezpochyby vylepšená verze prvního dílu série Quake, kterou má na svědomí studio Nightdive. Stále není jasné, jestli letošní ročník QuakeConu přinese něco podobného v souvislosti s druhým dílem z roku 1997, jak si přeje komunita, ale i kdyby se tak přece jen nestalo, o zábavu nouze nebude, a to právě díky loňské Enhanced edici. Hra se dnes totiž dočkala v pořadí čtvrté obsahové aktualizace, která přináší klasiku ve formě oblíbeného a historicky velmi vlivného multiplayerového módu Threewave Capture the Flag.

Autor Zoid Kirsch původně vydal tento herní mód ve formě modifikace ke konci roku 1996, aby se později stal oficiální součástí druhého dílu. Navíc měl dopad na Quake 3 Arenu, Quake Live a vůbec na rozmach Capture the Flag režimu jako takového napříč celým herním průmyslem. A nyní je zpět jakožto originál, který se může chlubit runami s různými účinky, devíti mapami a vystřelovacím hákem. Mapy navíc využívají vizuální zlepšení loňské Enhanced edice a jelikož je Threewave Capture the Flag součástí oficiální aktualizace, samozřejmě si mohou mód zahrát i hráči na konzolích.

Pokud ale patříte spíše mezi příznivce singleplayeru, ale komunitní tvorba vám není cizí, měli byste se podívat do hlavního menu hry, kde je nyní k dispozici ke stažení komunitní addon Rubicon 2. Ten nabízí tři rozsáhlé singleplayerové úrovně doplněné o nezbytnou startovní mapu, dále nové nepřátele, textury, zvuky, modely nebo nástrahy.