Na Valentýna zaplesá srdce všem, kteří mají rádi původní trilogii s archeoložkou Larou Croft. Právě 14. 2. 2024 je datum, kdy vyjde Tomb Raider I-II-III Remastered pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

Remasterovaná trilogie byla představena loni v září na Nintendo Directu. Od té doby zavládlo ticho, které se podařilo prolomit díky spolupráci Sandbox Strategies, Aspyru a CDE. První jmenovaná společnost má na starost propagaci kolekce. Ta zahrne veškerý obsah, včetně DLC a tajných úrovní The Unfinished Business, The Gold Mask a The Lost Artifact.

The Unfinished Busines přináší dvě nové úrovně v mimozemském městě s údajnou mimozemskou líhní. Lara musí mimozemšťany zničit dříve, než zamoří celý svět. The Gold Mask obsahuje čtyři akční úrovně. Lara se pustí do průzkumu opuštěné důlní šachty na Aljašce a objeví podivný a skrytý svět. Při odhalování tajemství Zlaté masky čeká Laru mnoho překvapení. The Lost Artifact má šest úrovní odhalující dramatický závěr událostí, které se daly do pohybu v Tomb Raider 3. Lara pátrá po pátém artefaktu, o němž se říká, že je to legendární Rathmorská ruka. Je to klíč k odhalení posledního tajemství síly prastarého meteoru.

Brzy bychom se měli dozvědět nové informace. Do té doby si musíme vystačit s tím, co už víme. První tři díly Tomb Raider mají být s péčí vylepšeny a umožní přepínat mezi novou a původní grafikou, stejně tak mezi klasickým a moderním ovládáním. Chybět nebude možnost uzamknout kameru a achievementy/trofeje.

Dle Steamu a GOG se můžeme těšit na češtinu a slovenštinu ve formě přeloženého textu.