Společnosti 2K Games a Take-Two Interactive čelí hromadné žalobě kvůli nepřenosnosti virtuální měny ve sportovních hrách. Důvodem je zánik virtuální měny při vypnutí serverů starších titulů.

Žaloba uvádí, že vydavatelský dům neupozorňuje na možnou ztrátu zakoupených virtuálních peněz v případě, že hra bude odstraněna, nebo budou její servery vypnuty. Stejně tak není uživatelům umožněno přenést si virtuální měnu do novějších dílů série. Z toho důvodu mají společnosti okrádat hráče a dopouštět se nezákonných obchodních praktik. Zmíněny jsou herní série NBA 2K, WWE 2K a PGA Tour 2K.

Žalobu podal nezletilý s iniciálami J. A. v zastoupení své matky. Domáhá se spravedlivého nepeněžního a peněžního zadostiučinění pro sebe a pro ty, jejichž herní měna byla z účtu odstraněna od 17. 11. 2019 do současnosti. Když bude žaloba schválena, budou se k ní moci připojit další obyvatelé USA.

Nejde o první žalobu na Take-Two Interactive. V loňském roce se hromadná žaloba týkala používání loot boxů ve hrách NBA 2K. Ty měly být udělány tak, aby psychologicky odváděly pozornost hráčů od finančních důsledku jejich nákupu. My jsme v recenzi letošního dílu napsali, že NBA 2K24 má násilnější mechaniky než bezplatné tituly.