Gamescom je po roce opět tady a společně s ním i čerstvé novinky a zprávy. Kompletní souhrn najdete níže a ty nejzajímavější novinky rozebíráme detailněji v samostatných článcích:

Navzdory tomu, že Delta Force: Hawk Ops je ve vývoji pro počítače, konzole a mobily, tak nevypadá špatně. V rámci Gamescomu došlo na nový trailer. Příběhová kampaň je inspirována vynikajícím filmem Černý jestřáb sestřelen, kde americké síly vstoupí do Somálska a pak se rozpoutá peklo. Známé scény z filmu můžeme vidět i v novém videu, stejně tak něco málo z multiplayeru, jenž bude hrát prim.

Delta Force: Hawk Ops připravuje studio Timi Studio Group pod Tencentem. Více jsme napsali zde.

Menším překvapením z Gamescomu se stal třetí díl Little Nightmares. Už dříve se o pokračování spekulovalo, ale až teď máme třetí díl oficiálně potvrzen a v novém traileru můžeme cítit onu specifickou atmosféru, která doprovázela oba předchozí díly. Mimo jiné nám byly představeny dvě nové postavičky, za které můžete hrát buď sami nebo v kooperaci. Vycházet bude na PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Přibližné datum vydání je zatím směřováno na rok 2024.

Gamescom přinesl rovněž prodloužený příběhový trailer na Lords of the Fallen. Akční RPG od studia Hexworks a společnosti CI Games vyjde 13. 10. na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Studio TripWire Interactive se vrací ke své asi nejpopulárnější značce. Killing Floor 3 je skutečností a míří nejen na PC, ale i na PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Sice nevíme, kdy hra vyjde (mělo by to ale být nejpozději v 2024), zavede nás ale do roku 2091, v němž budeme zase čelit zrůdným Zedům, které stvořila korporace Horzine. Postavit se Zedům může jenom odbojářská skupina Nightfall.

Killing Floor 3 nabídne možnost spojit až šest hráčů dohromady, aby mohli střílet Zedy, vydělávat peníze, odemykat schopnosti a budovat co nejlepší arzenál. Za zmínku také stojí, že PC verze míří nejen na Epic Games Store, ale i na Steam, takže to vypadá, že si v TripWire navzdory oddanosti Epicu uvědomili, že díky Killing Floor 2 mají zdaleka největší základnu hráčů na Steamu.

Tekken 8 se konečně dočkal data vydání, které spadá na 24. 1. 2024 pro PC, PS5 a Xbox Series X/S. Nicméně, nový trailer ukázal singleplayerový mód, kde si můžete vytvořit svého vlastního avatara a vrátit se do klasických dob arkádových soubojů, turnajů a soubojů s vašimi přáteli, nepřáteli i s naprostými cizinci.

Kromě pokračování příběhu o Jinu Kazamovi a odhalení, že jeho matka žije, byly k vidění i nové techniky, včetně ultimátního bojového lososa (asi), který slouží jako zbraň hromadného ničení.

Sonic Superstars se vrací ke svému 2D hernímu stylu. Zavítáme do Northstar Islands a zahrát si budeme moct za různé postavy – na výběr je Sonic, Tails, Knuckles a Amy Rose. Díky možnostem společného hraní můžete vytvořit až čtyřčlenný tým a společné zneškodnit Dr. Eggmana.

Nový Sonic má datum vydání stanovený na 17. 10. 2023 a zahrát si ho budeme moci na PS4, PS5, Xbox One, Switch a PC. Kromě data vydání byl také zveřejněný nový trailer k multiplayeru.

The First Descendant od čínské společnosti Nexon nevypadá vůbec špatně. Střílečka bude mít veřejnou betu od 19. do 25. 9. na PC a PlayStationu, podporovat bude cross-play a plná verze bude free-to-play.

Na Gamescomu se připomenulo studio Ascendant vydáním hry Immortals of Aveum. Magická střílečka vyšla na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Minutovým trailerem se připomenula příběhovka Fort Solis, která je už dostupná pro PC (Steam) a PS5. Slyšet můžete známé hlasy, dabéry jsou Troy Baker, Julia Clark a Roger Clark.

Homeworld 3 sice vyjde až v roce 2024 na PC (přes Steam a Epic Games Store), ale to nebrání vývojářům, aby navnadili hráče pěkným příběhovým trailerem.

Open-world akce Streets of Rogue 2 bude v předběžném přístupu na Steamu dostupná v roce 2024. Trailer ukázal první záběry ze hry a její autor Matt Dabrowski je nadšen. Na výběr budou desítky tříd postav s odlišnými vlastnostmi a herními styly od policistů, farmářů a hackerů až po nindži, gorily se samopaly, roboty a vědce.

Hlavním cílem je svrhnout zkorumpovaného prezidenta a ovládnout obrovský, procedurálně vytvořený svět. Tahle mapa bude procedurálně generovaná a je více než 100krát větší než úroveň z prvního dílu. Navštívíte širokou škálu míst, jako jsou neony osvětlená města, klidná krajina, tajemné jeskyně, sluncem zalité ostrovy a strašidelné hřbitovy.

V roce 2024 dorazí také side-scrolling RPG akce Mandragora ve verzích pro PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V té se lidstvo vzdalo světa ve prospěch příšer. Lidé se skrývají za zdmi z cihel a palisádami nevědomosti, které postavili jejich vůdci. Radost a potěšení jsou vytoužené klenoty, které jsou mimo dosah mas. Ve hže budete cestovat nocí a snažit se získat svět zpět pro lidi.

Hráči, kteří se těší na real-time strategii Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin, si mohou do kalendáře poznamenat 17. 11. letošního roku. To je den, kdy hra od studia Frontier Developments bude dostupná pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC (Steam a Epic Games Store). Deluxe Edition a Ultimate Edition odemkne hru o tři dny dříve.

Ještě před formálním zahájením Gamescomu jsme dostali nový trailer lákající na mlátičku Lysfanga: The Time Shift Warrior. Trailer zaměřený na dobrodružství Imë přibližuje koncept vytváření vlastních klonů a cestování v čase, kterým nás chce zaujmout studio Sand Door. Hru uvede na trh francouzsko-čínská společnost Quantic Dream pod svou vydavatelskou značkou Spotlight.

Skutečná hrůza žije v našich myslích. To je poselství hororové hry Post Trauma, ve které se ponoříte do zvrácené reality posttraumatického období, kde je přežití na úkor nečekaných setkání a záhad. Má jít o poctu klasickým hororovým titulům a zároveň jejich moderním pojetím, které kombinuje staromódní pevné úhly kamery s vysoce věrnou grafikou, plynulým ovládáním a pohlcující zvukovou kulisou.

„Hrajte za Romana, průvodčího vlaku ve středním věku, který se snaží pochopit surrealistický svět, v němž je uvězněn, a uniknout z něj,“ uvádí tisková zpráva. „Řešte hádanky a rébusy pomocí informací, které získáte průzkumem okolí, abyste mohli postupovat ve hře a pokusit se vysvětlit, co se děje s vámi a světem kolem vás.“

Post Trauma vyjde někdy na jaře pro PC přes Steam.

Bulletstorm VR má stanovené datum vydání. Vyjde 14. 12. tohoto roku pro PlayStation VR2, PC (přes Steam) a Quest. I hráči ve virtuální realitě se budou moci vžít do Graysona Hunta, člena elitní zabijácké skupiny Dead Echo, a užít si boj se šílenými nájezdníky i kolosálními bestiemi velikosti nebeského mrakodrapu.

Nightingale od Aaryna Flynna a dalších bývalých vývojářů BioWare má stanovené datum, kdy bude dostupné v předběžném přístupu. Survival akce zasazena do viktoriánského fantasy prostředí. V early access na Steamu bude dostupná od 22. 2. 2024.

Seznamte se, tohle je Dustborn. Jedná se o singleplayerovou akční adventuru s důrazem na příběh. Má být o naději, lásce, přátelství, robotech a síle slov. Hra vyjde na začátku roku 2024 pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a a PC.

Další videa: