Po letech se vrací dnes už kultovní série first-person stříleček Delta Force. O oživení se stará známé Timi Studio Group pod čínskou společností Tencent. Hra jako reboot byla pod názvem Delta Force: Hawk Ops představena krátkým teaser trailerem s prvními gameplay záběry a detaily.

Delta Force: Hawk Ops nabídne režim kampaně založený na filmu Ridleyho Scotta Černý jestřáb sestřelen a spoustu multiplayerových bojů na zemi, na moři i ve vzduchu. Hráči mají v kampani zažít autentické a napínavé bitvy ze slavného filmu a v multiplayeru se ponořit do velkolepé válečné atmosféry na mapách s rozmanitým terénem. V online bitvách bude možné používat útočná vozidla, vrtulníky, obrněná vozidla, útočné čluny, terénní vozidla, džípy, pickupy, stíhačky a drony.

Vývojáři se snaží zachovat autentickou podstatu původní hry Delta Force a zároveň ji obohatit o současné technologické možnosti. Zapojují skutečné herce pro postavy, reálnou fotogrammetrii pro vytvoření 3D světa, zachytili také taktické pohyby vojenských profesionálů a požádali o radu bývalé příslušníky speciálních jednotek.

Timi Studio Group má za sebou vývoj Call of Duty Mobile a PUBG Mobile. Nové Delta Force míří na PC, konzole PlayStation a Xbox (není specifikováno) a mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS. Minimálně multiplayer bude free-to-play.

Poslední dvě informace můžou být pro mnohé strašákem, tak doufejme, že v Timi Studio Group a Tencentu vědí, co dělají a nebudou se chtít jen přiživit na kdysi slavné značce. Další podrobnosti budou odhaleny na Gamescom Opening Night Live, 22. 8. večer.

Značka Delta Force patří společnosti THQ Nordic od roku 2016.