Přestože nás od vydání vesmírného RPG Starfield čeká doslova pár týdnů, právě novinka od Bethesdy Game Studios a Bethesdy Softworks odstartovala letošní Gamescom. Za přítomnosti kreativního ředitele Todda Howarda a skladatele Inona Zura došlo při zahájení Gamescomu na vydání nového traileru, který ale nenabízí záběry z hraní. Jedná se totiž o live action upoutávku, což znamená, že jde vlastně o klasickou reklamu využívající živé herce a spousty a spousty vizuálních počítačově generovaných efektů.

Přestože - nebo možná protože - je Starfield tak blízko, nedozvěděli jsme se moc nových informací. Howard pouze potvrdil, že hlavní úkolová linie nás zavede do řad organizace Constellation, která je něco jako NASA křížená s Indianou Jonesem. Ústřední příběhová linka se bude také točit okolo zkoumání jakýchsi artefaktů. A pokud by vás zajímalo, jaká hudba doprovází nový live action trailer, tak Bethesda vsadila na orchestrální verzi songu Rocket Man od Eltona Johna.

Starfield vyjde už 6. 9. 2023 ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X|S. Základní edice hry bude také součástí Game Passu pro konzole i PC.