Tvůrci úspěšné off-road simulace SnowRunner ze studia Saber Interactive překvapili, na Gamescomu dnes oznámili Expeditions: A MudRunner Game. Při sledování prvního gameplay traileru a prohlížení screenshotů vám bude jasné, že tohle je SnowRunner. Svého předchůdce titul nezapře, ale také má několik odlišností.

„Vypravte se na vědecké expedice, které vás doslova pohltí, až se budete muset adaptovat na výzvy přírody a probádat taje dosud nezmapovaných končin,“ láká tisková zpráva. Překonat budete muset rozlehlé divočiny, od vyprahlých pouští a drsných lesů až po ty nejstrmější hory, které překypují skrytými klenoty a zapomenutými rozvalinami.

„Veďte výzkumné mise za volantem různých terénních vozidel, zdolávejte zrádné cesty a využívejte k překonávání překážek pokročilé technologie a špičkové nástroje. Vybudujte a spravujte svoji základnu a vybavte svá vozidla nezbytnou výbavou, jako jsou drony nebo skenery, protože jedině to vás v divočině dovede k úspěchu. Najměte si tým špičkových odborníků, kteří vám pomohou zlepšit vaše dovednosti v terénu a odemknout nové možnosti průzkumu.“

Na tohle láká vydavatelská společnost Focus Entertainment:

- Zažijte to nejpokročilejší terénní dobrodružství založené na fyzice od tvůrců her MudRunner a SnowRunner ve zcela novém pojetí.

- Plánujte své trasy moudře, provádějte přelety nad krajinou s průzkumným dronem a vyhledávejte skrýše s cenným vybavením pomocí kamerového dronu.

- Projíždějte extrémní krajinou s vozidlem vybaveným arzenálem těch nejmodernějších vychytávek, jako jsou například kotvy pro výstup do obtížných svahů nebo aktivace echolotů pro zkoumání hloubky vody.

- Buďte správci svého tábora, budujte výzkumné struktury a najímejte odborníky, abyste během svých výprav odemkli nové dovednosti a možnosti.

Expeditions: A MudRunner Game vyjde v roce 2024 na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch and PC.