Phantom Liberty, dlouho očekávaná placená expanze pro Cyberpunk 2077, vyjde přibližně za měsíc, takže nemohla chybět ani na zahájení letošního Gamescomu. Tentokrát jsme dostali video zaměřené na různé změny a novinky, které Phantom Liberty přinese. Patří mezi ně předělané perky, nové zbraně a vozidla, pokročilejší systém policie, přepracovaný kyberware, lepší umělá inteligence, navýšení maximální úrovně postavy nebo strom schopností reliktu, který má V v hlavě.

Asi nejzajímavější novinkou je ale boj ve vozidle. Ano, konečně mohou i sami hráči střílet a hackovat během jízdy nebo likvidovat policejní zátarasy s pomocí náletu seslaného z jednoho z nově dostupných vozidel. Dokonce nebude chybět ani funkce dálkového ovládání, abyste mohli nějakým autem na dálku nabourat do skupiny nepřátel.

Nový trailer je jako už tradičně vybaven českými titulky.

Dobrou zprávou přitom je, že velká část prezentovaných novinek bude k dispozici i na prostoru základní hry. Samotný Cyberpunk 2077 se tak při vydání expanze Phantom Liberty dočká bezplatné aktualizace 2.0, která jej dost rozšíří a vylepší. Takže tu vlastně máme něco na způsob Rozšířené edice prvního a druhého Zaklínače.

Pokud by vám to nestačilo, měli byste se začít těšit na čtvrtek. 24. srpna/augusta v 16:00 našeho času totiž startuje přímý přenos CD Projektu RED, během něhož tvůrci přiblíží nejen samotnou expanzi, ale i novinky a obecně obsah dalšího Updatu 2.0, který Phantom Liberty doprovodí.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vyjde 26. září/septembra 2023 ve verzi pro PC (GOG.com, Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X|S a vyjde vás na 29,99 eur. Expanze nabídne také české titulky.