Už to jsou skoro tři roky od chvíle, kdy tvůrci masivně multiplayerového RPG Black Desert Online představili zbrusu novou středověkou hru Crimson Desert. Ač měla zpočátku fungovat jako pouhý prequel právě pro BDO, mohlo by jít o docela ambiciózní výtvor, neboť ve finále půjde o plnohodnotný titul. Během Gamescomu se připomněl v novém obsáhlém traileru.

Upoutávka zachycuje hrdinu – žoldáka – jak cestuje napříč kontinentem Pywel. Mezitím se potýká s nejrůznějšími nástrahami v podobě soubojů muž proti muži, anebo musí zápasit rovnou s celou skupinou protivníků. Zdaleka ne vždy se však jedná o lidské bytosti. Když zrovna nedělá rámus řinčení mečů a výzbroje, krajinou se rozléhají četné výbuchy.

Trailer ukazuje také některé z herních mechanik, když tedy nepočítáme zmíněné souboje. Divákům přibližuje jízdu na koni, řešení hádanek, rybaření, interakce s nehráčskými postavami, obchodování, šplhání po zdech a mnoho dalšího.

Zatím není jasné, kdy se Crimson Desert konečně dostane mezi dychtivě vyčkávající fanoušky. Spekuluje se však o příchodu v následujícím roce. Titul má vyjít na PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5, Xbox One a PlayStation 4.

Z Gamescom Opening Night Live jsme vám dále přinesli zprávy:

Ještě jsou tady nové obrázky ukazující hlavní postavy i prostředí: