Nejnovější herní dobrodružství ze světa Středozemě, které prožíváme očima Gluma, mělo po vydání skvěle nakročeno k dosažení titulu nejhorší hry roku 2023. Kromě pofidérního vzhledu hlavního hrdiny a dalších postav měla hra i několik dalších problémů, které vedly k negativním ohlasům a následnému rozpuštění interního vývojového týmu studia Daedalic Entertainment. Trnitou cestu hře dělaly i nejrůznější komplikace v podobě špatné optimalizace a četných bugů. Na to vše si nyní posvítila velká aktualizace.

Masivní update by teoreticky mohl představovat pro The Lord of the Rings: Gollum úplně poslední patch. Dle samotných vývojářů byly chyby opraveny na všech platformách, kde je titul dostupný. Kromě PC hráčů se tak lepších zážitků snad dostane i majitelům konzolí Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a PlayStation 5.

V dlouhém seznamu, který si můžete detailně prostudovat zde, se nachází opravy chyb jako nemožnost interakce s objekty, které za běžných okolností interakci umožňují, mizející značení questů nebo překrývající se pause menu s obrazovkou „Game Over“. Režim DLSS se navíc v základu mění ze stavu vypnuto na „auto“, což by mohlo PC hráče ušetřit zadrhávání při hraní s ray-tracingem.

„Všem našim hráčům děkujeme za trpělivost. Upřímně doufáme, že vám tyto změny pomohou užít si The Lord of the Rings: Gollum,“ píší vývojáři na konci nejnovějších patch notes pro PC verzi.

Od nás si The Lord of the Rings: Gollum vysloužil ocenění nejen za zábavný příběh, ale také krásné scenérie nebo povedený dabing. Nicméně, grafické odfláknutí postav (včetně hlavního hrdiny) a zmíněný stav PC verze titulu pěkně zavařil.