V předešlých 15 letech nejprodávanější hrou roku ve Spojených státech amerických bylo vždy Call of Duty. Pouze v letech, kdy Rockstar Games vydal Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption II se musel Activision spokojit s druhým místem. V roce 2023 však akční střílečka našla jiného přemožitele. Hogwarts Legacy se loni stalo nejprodávanější hrou z pohledu dolarových tržeb.

Navzdory velké kritice se Call of Duty: Modern Warfare III umístilo na druhém místě. Třetí je Madden NFL 24 od EA Sports a čtvrtá je PlayStation 5 exkluzivita Marvel’s Spider-Man 2. Na pátém místě najdeme The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ovšem u Switch exkluzivity nejsou k dispozici digitální prodeje, takže poslední dobrodružství Linka může být výš.

Přesto všechno mohou být v Activisionu spokojeni. Vždyť Modern Warfare 3 mělo být původně rozšíření pro Modern Warfare 2. Navíc firma má na krásném sedmém místě zmíněné MW2 a na šestém Diablo 4.

Takhle vypadá celý žebříček

  1. Hogwarts Legacy
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3
  3. Madden NFL 24
  4. Spider-Man 2
  5. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom*
  6. Diablo 4
  7. Call of Duty: Modern Warfare 2
  8. Mortal Kombat 1
  9. Star Wars Jedi: Survivor
  10. EA Sports FC 24
  11. Starfield
  12. Super Mario Bros. Wonder*
  13. Resident Evil 4
  14. MLB: The Show 23
  15. Dead Island 2
  16. Final Fantasy XVI
  17. Street Fighter 6
  18. Elden Ring
  19. Mario Kart 8*
  20. Minecraft

*Chybí informace o prodejích digitálních verzí.

Jen pro zajímavost. Naposledy se tohle stalo v roce 2008, kdy byla z hlediska počtu prodaných kopií nejprodávanější hra Wii Play a Rock Band naopak z pohledu příjmů. Tam se není ani čemu divit, protože Rock Band byl drahý, prodával se s plastovými nástroji.

Nejprodávanější konzolí loňského roku v USA je PlayStation 5, a to jak v počtu, tak v dolarech. Následuje Nintendo Switch a Xbox Series X/S. Loni američtí spotřebitelé za herní hardware, hry a příslušenství utratili 57,2 miliardy dolarů. To je o procento více než v roce 2022.