Zvěsti o vývoji dalšího projektu v Guerrilla Games se potvrdily. Nizozemské studio, které je podepsáno za střílečkou Killzone a překvapením v podobě akční adventury Horizon Zero Dawn, pracuje několik let na dvou projektech.

Oficiálně víme, že v Guerrila Games vzniká Horizon Forbidden West, pokračování příběhu hlavní hrdinky Aloy v post-apokalyptickém světě plného robotických strojů připomínajících dinosaury. Delší dobu se spekuluje o dalším, dosud neoznámeném projektu. Jeho existenci potvrzuje Simon Larouche na svém LinkedIn profilu

Tajná hra je ve vývoji od roku 2018. V čele je právě Simon Larouche v pozici game directora, veterán nizozemského studia, který tým v roce 2009 opustil a přešel do Ubisoftu Montreal, kde působil jako hlavní designér pro Splinter Cell Blacklist, šéf vývoje pro Rainbow Six Siege a na stejné pozici u Watch Dogs 2. Jeho další zastávkou byla hra Marvel’s Guardians of the Galaxy, na níž pracoval od března 2017 do února 2018. Pak se vrátil do Guerrilla Games, aby se věnoval výše zmíněné tajné hře, s největší pravděpodobností pro PlayStation 5.

Simon Larouche byl vedoucím designérem Killzone 2. V současné době můžeme pouze spekulovat o tom, na čem přesně v Guerrilla Games pracuje. Dříve se objevovaly inzeráty poukazující na střílečku s online prvky. Možná se můžeme pomalu těšit na návrat značky Killzone, která se naposledy ukázala s příchodem konzole PlayStation 4.

Larouche ve svém životopise odhaluje, že u Marvel’s Guardians of the Galaxy byl šéfem multiplayeru. Square Enix přitom o Strážcích Galaxie mluví jako o hře, která bude výhradně pro jednoho hráče. Jak se zdá, v dřívějších plánech se počítalo s online multiplayerem. To jde ruku v ruce s tím, že to původně měla být live service hra stejně jako Marvel's Avengers.