Lokalizace.net pro úspěšný akční RPG titul Hogwarts Legacy chystají fanouškovskou češtinu, kterou připomínají prostřednictvím videa, kde ukazují rozpracovanou verzi.

Ve třicetiminutovém videu vidíme nejprve komplet přeložené menu. Po něm si Mike vytvořil novou postavu, tak pozor na spoilery ze začátku hry, pokud jste ještě Hogwarts Legacy nehráli.

Cílem Lokalizace.net je vytvořit kvalitní překlad. Už jen z toho důvodu, že tohle je po dlouhé době velká hra ze známého a oblíbeného světa Harryho Pottera. Snaží se, aby byla čeština věrná překladu knih. Ve slovníčku mají mít nějakých 1000 modifikovaných slov.

Přeloženo je přibližně 20 procent. Jde ovšem o hrubý odhad a neodráží to v jakém stavu překlad je. Už jen z důvodu, že jde o hrubý překlad, který ještě prochází dalšími úpravami.

Z videa se ještě mj. dozvíte, že upravit texty v Hogwarts Legacy je jednoduché a nevyžaduje to žádný problematický zásah do hry. Díky tomu jde projekt docela dobře, a to i navzdory tomu, že ho převzali od jiné skupiny.

Kromě Hogwarts Legacy chystají překlad ještě pro Marvel’s Guardians of the Galaxy a Resident Evil 4 Remake. První hra má komplikovaný engine, což výrazně komplikuje práci. U druhého nedávno překlad začal a je pro mnohé překladatele srdcovkou. Zatím si díky nim můžete zahrát v češtině třeba The Callisto Protocol a Red Dead Redemption 2. Vše najdete na Lokalizace.net.