Nulový marketing signalizoval další možný odklad Hogwarts Legacy ve verzích pro PlayStation 4 a Xbox One. O čarodějnickém dobrodružství na starou generaci konzolí nebyly žádné zprávy na profilech na sociálních sítích hry, natož v tiskových zprávách společnosti Warner Bros. Teď se oficiální twitterový účet připomenul a vítá nové studenty, kteří do školy čar a kouzel v Bradavicích budou moci nastoupit od 5. 5. letošního roku.

Fanoušci světa Harryho Pottera si hru na PS4 a Xboxu One budou moci zahrát hned o půlnoci ze čtvrtka na pátek. Mezitím servery PlayStation Store prozrazují příchod patche 1.02. Aktualizace má mít 29,3 GB a posvítit si na stabilitu a výkon hry. Ten je na staré generaci konzolí velkým strašákem, když si vezmeme, že i na výkonnějších konzolích musejí hráči čekat několik sekund, než mohou otevřít dveře z hradu. Obávám se, že u PS4 a Xboxu One to mohou být klidně minuty čekání na načtení hry.

Uvidíme, zda Warner Bros. ukáže alespoň nějaké gameplay záběry, abychom viděli, jak hra na PS4 a Xboxu One vlastně vypadá a chová se.

Připomínáme, že někdy v červenci má Hogwarts Legacy zamířit na Nintendo Switch, zatímco na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S titul vyšel už 10. 2. 2023. Za první dva týdny se prodalo více než 12 milionů kusů, což vyneslo více než 850 milionů dolarů. Není divu, že se mluví o pokračování. Mezitím vyjde samostatná multiplayerová hra zaměřena na famfrpál, jenž v Hogwarts Legacy chybí.