Tak tohle je zvláštní. Spousta fanoušků Harryho Pottera byla zklamaná, že Hogwarts Legacy neobsahuje utkání ve famfrpálu. Jak se ale dnes večer ukázalo, tak si ho přece jen budeme moci zahrát. Jen to nebude v akčním RPG titulu, ani v budoucím rozšíření, nýbrž v samostatné hře Harry Potter Quidditch Champions, která je určena pro PC a nespecifikované konzole.

Podle popisku je Harry Potter Quidditch Champions rychlá kompetitivní hra pro více hráčů s tímto kouzelnickým sportem. Očekávat máme další dobrodružství na koštěti po boku přátel v kompetitivním multiplayerovém prostředí.

Vypadá to nejen na klasický famfrpál, ale i na další soutěžení. Možná nějaké závody na košťatech… Nicméně hlavní důraz má být kladen na famfrpál s tím, že důležité budou všechny čtyři pozice; útočníci, odrážeči, brankář a chytač zlatonky.

Potvrzena je možnost vytvořit a upravit si své vlastní famfrpálové šampiony. Pokud vývojáři dodrží pravidla, tak v každém týmu by měli být tři útočníci, dva odrážeči, jeden brankář a jeden chytač.

Brzy bychom se mohli dozvědět více podrobností, hráči se totiž mohou zaregistrovat do omezených uzavřených testů. Datum vydání stanoveno nebylo, stejně tak nevíme, zda půjde o bezplatný titul.

Díky registraci do testování se zdá, že hra vyjde na PC, poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox a zavítá rovněž na Nintendo Switch.

Titul připravuje tým z Unbroken Studios, prý už několik let. Také se podílí na nedávno odložené akční adventuře Suicide Squad: Kill the Justice League od Rocksteady Studios, autorů série Batman: Arkham. Dříve Unbroken vytvořili hry Fantastic Plastic Squad a Fractured Lands.

Dnes jsme vás ještě informovali, že Warner Bros. nečekal takový úspěch u Hogwarts Legacy. Podle nejnovějších informací prodeje překonaly očekávání o 256 %. Za první dva týdny se prodalo více než 12 milionů kusů, což vyneslo více než 850 milionů dolarů.