Včera k večeru jsme vás informovali o odkladu střílečky Far Cry 6 a kooperativní akce Rainbow Six Quarantine, které nevyjdou v prvních měsících příštího roku, ale ve fiskálním období začínající v dubnu/apríli 2021 a končícím v březnu/marci 2022. Dnes na tuto zprávu navazujeme informacemi o dalších známých hrách francouzského vydavatele.

Začneme větším odsunem hry Avatar. Studio Ubisoft Massive, které je podepsáno za sérií The Division, s akcí založenou na úspěšném filmu Jamese Camerona počítá až v období od dubna/apríla 2022 do března/marce 2023. Přesnější informace bohužel k dispozici nejsou. Jisté je tak pouze to, že titul nevyjde v nadcházejícím roce.

Co o hře Avatar víme? Projekt běžící na nové verzi Snowdrop enginu byl oznámen již v roce 2017. Studio Massive kvůli němu nabíralo nové, zkušené vývojáře, aby souběžně mohl běžet vývoj Avatara a The Division 2. Předpokládalo se, že Ubisoft bude chtít stihnout hru v blízkosti druhého dílu. Ten byl v létě dotočen a premiéra je naplánována na 16. 12. 2022.

V konferenčním hovoru s akcionáři Ubisoftu došlo také na Skull & Bones a Beyond Good & Evil 2. Generální ředitel firmy počítá, že pirátské dobrodružství založené na námořních bitvách z Assassin's Creed IV: Black Flag ukážou v příštím roce a hra vyjde ve stejném fiskálu jako Far Cry 6 a Rainbow Six Quarantine.

Beyond Good and Evil 2 bohužel nemá stanovený žádný předběžný termín vydání. Generální ředitel Yves Guillemot uklidnil akcionáře. Po odchovu kreativního ředitele Michela Ancela, který se s Ubisoftem rozloučil po dlouhých 25 letech (z důvodu jiných osobních zájmů), má vývoj probíhat dobře.

Vývoj postupuje dobře. Svět je opravdu fantastický,“ vzkázal Guillemot a připomněl, že Netflix se rozhodl využít tohle universum a natočit film. Ten byl oznámen v létě letošního roku a bude ho režírovat Rob Letterman, jenž má na kontě rodinný snímek Pokémon: Detektiv Pikachu.

Existuje možnost, že Beyond Good and Evil 2 vyjde v roce 2021, ale nic není potvrzeno.

Nyní se Ubisoft soustředí na závěr letošního roku. Za pár týdnů vydá Assassin's Creed Valhalla a začátkem prosince/decembra bude následovat netradiční Immortals Fenyx Rising. Na ten začátkem roku naváže Roller Champions. Včera navíc vyšlo Watch Dogs Legion (naše recenze).

Osobně postrádám informace o návratu série The Settlers. Guillemot se o osadnicích vůbec nezmínil. Naposledy v létě bylo vydání posunuto na neurčito.