Focus Entertainment nejen odložila Warhammer 40K: Space Marine 2, ale také nastínila svou budoucnost. Radost budou mít fanoušci studia Asobo. Společnost s tímto francouzským týmem navázala spolupráci související s novým významným projektem.

Podrobnosti sděleny nebyly. Asobo v partnerství s Focusem vytvořilo A Plague Tale: Innocence (2019) a A Plague Tale: Requiem (2022). Poslední díl povedené stealth akční adventury si zahrály tři miliony hráčů. Bohužel nevíme, kolik kusů se prodalo, jelikož hra je součástí předplatného Xbox Game Pass a PC Game Pass.

Je pravděpodobné, že se dočkáme třetího dílu A Plague Tale. Kdo hrál Requiem, tak si jistě pamatuje na otevřený konec. Letos v létě Asobo do A Plague týmu hledalo senior AI programátora, VFC umělce, senior herního designéra a senior gameplay animátora. Krátce po vydání hry otevřené dveře k případnému pokračování potvrdil režisér Kevin Choteau. Dle něj záleží na tom, jak hráči Requiem přijmou.

„Chceme vidět jejich reakci, než se k něčemu rozhodneme. Oni řídí naši produkci, a pokud se jim nelíbí, co jsme udělali, musíme udělat něco jiného,“ dodal tehdy. A Plague Tale: Requiem má velmi kladné uživatelské recenze na Steamu a průměr v recenzích má 85 % (Xbox Series X/S verze).

Zároveň se vzrušujícím projektem od tvůrců A Plague oznámil Focus nové partnerství s Afterburner Studios. Z něho vznikne nová značka, kterou bude vlastnit Focus. V roce 2021 studio vytvořilo akční roguelike Dreamscaper.

„A Plague Tale: Requiem nepřináší revoluci ani změnu, ale pouze brousí to, co přinesl první díl v roce 2019. Ačkoli se to může zdát jako mínus, Requiem zvládá všechny přední aspekty akční adventury odpravovat skvěle. Příběh vám odvypráví další pouť sourozenců Amicie a Huga, zvládá představit postavy zcela nové i vyvrátit vaši stereotypní představu o tom, jak by příběh mohl pokračovat a vytvořit tak skvělé příběhové zvraty,“ napsali jsme o hře v recenzi.