Ve vývoji je nové A Plague Tale. Třetí díl oblíbené akční ságy potvrzuje francouzské studio Asobo v inzerátu s volnými pozicemi. Do Plague týmu se hledá senior AI programátor, VFX umělec, senior herní designér a senior gameplay animátor. Další pozice jsou určeny pro Microsoft Flight Simulator, nedávno byl oznámený Microsoft Flight Simulator 2024.

A Plague Tale: Requiem vyšlo v říjnu loňského roku a po drsném, temném a šokujícím konci si nechali vývojáři otevřené dveře, aby na příběh sourozenců mohli navázat. To v rozhovoru pro PlayStation Blog krátce po vydání potvrdil režisér Kevin Choteau.

Choteau považuje Requiem za prozatím konec, ale „dveře nejsou nikdy zavřené a uvidíme, jak hráči hru přijmou. Chceme vidět jejich reakci, než se k něčemu rozhodneme. Oni řídí naši produkci, a pokud se jim nelíbí, co jsme udělali, musíme udělat něco jiného,“ dodal tehdy.

Jak my dnes už víme, A Plague Tale: Requiem se hráčům líbí. Na Steamu má akční adventura velmi kladné hodnocení a od novinářů má průměrné hodnocení 82 %. Terka u nás udělila 9/10 a vyzdvihla skvěle vybudovaný příběh, trefně vyváženou hratelnost a zpracování lokací. Další díl dává smysl i s ohledem na dříve potvrzenou adaptaci ve formě televizního seriálu.