S ohledem na nedostatek nových informací to bylo tak nějak jasné. Teď je to černé na bílém. Na střílečku Warhammer 40,000: Space Marine 2 si budeme počkat, protože nevyjde koncem letošního roku, nýbrž až ve druhé polovině roku 2024 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Odklad umožní vývojářům hru vyladit a vyleštit, aby hráči měli co nejlepší zážitek. Jen na Steamu si ji přejí dva miliony hráčů.

Nové datum vydání se dozvíme na začátku prosince. To se shoduje s The Game Awards 2023. Velká show s předáváním cen nejlepším hrám roku proběhne 8. 12. v brzkých ranních hodinách. Tam byla hra před dvěma roky oznámena.

„Lidstvo je v ohrožení. Impérium vás potřebuje. Vtělte se do nadlidských schopností a brutality vesmírného mariňáka, největšího z císařových bojovníků, a využijte smrtící schopnosti a ničivé zbraně, abyste zničili neúprosné hordy Tyranidů,“ láká společnost Focus Interactive. Hrát budete moci sami, stejně tak v kooperaci s jiným hráčem.

Vývoj Warhammer 40K: Space Marine 2 má na starost studio Saber Interactive, které pracovalo na off-road simulaci SnowRunner a zombie kooperativní akci World War Z: Aftermath.