Tak odklady her ještě nejsou za námi. Z dříve slibovaného 1. 9. vypadává hra The Lord of the Rings: Gollum. Akční adventura se o několik měsíců opozdí. Přesné datum vydání bude oznámeno v blízké budoucnosti.

Když se podíváte na první a zároveň poslední gameplay ukázku (úplně dole), tak doufám, že několik měsíců navíc vývojáři správně využijí a na projektu zapracují. Po stránce animací a hratelnosti se dle videa nedá očekávat žádný převratný hit. Na druhou stranu, Daedalic Entertainment a Nacon nedávají do vývoje takové částky jako velká studia a společnosti do AAA titulů. Tak doufejme, že půjde alespoň o slušný AA titul.

„Nejprve bychom vám všem chtěli poděkovat za dosavadní trpělivost a podporu. Během posledních let náš tým tvrdě pracoval, aby vám přinesl pozoruhodný příběh v dechberoucím světě plném magie a zázraků.

Jsme odhodláni plnit očekávání naší komunity a odhalovat nevyřčený příběh Gluma způsobem, který ctí vizi J.R.R. Tolkiena. Abychom vám poskytli co nejlepší zážitek, rozhodli jsme se vydání posunout o několik měsíců. O přesném termínu vás budeme v nejbližší době informovat.

Jsme vděční za naši vášnivou komunitu a nemůžeme se dočkat, až se s vámi brzy podělíme o toto jedinečné dobrodružství!“ píše studio Daedalic Entertainment.

Akční stealth adventura je ve vývoji pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC a Nintendo Switch. V současné době není jasné, zda se opozdí i Switch verze, která byla původně v plánu do konce letošního roku.