Koncem ledna Neil Druckmann překvapil. Spoluprezident Naughty Dog prohlásil, že The Last of Us Part 3 nevznikne, pokud nevymyslí dostatečně přesvědčivý příběh. Podle zákulisních informací, které přinesl server The Leak, je ale nové postapokalyptické dobrodružství ve vývoji.

The Last of Us Part 3 má být ve vývoji pro PS5 s ohledem na PlayStation 6. To znamená, že by hra měla vyjít před koncem životního cyklu PS5 a poté být vylepšena/remasterovaná pro novou generaci konzole – možná být jedním z launch titulů. Ostatně, takhle vycházelo první The Last of Us na PS3 a poté v remasteru na PS4. Vývoj AAA her v dnešní době trvá většinou 4 roky.

Delší vývoj potvrzuje známý novinář Jason Schreier. Ten před časem napsal, že vývoj se protáhl tak, že kdyby dnes studio (jakékoliv) začalo pracovat na zcela novém vysokorozpočtovém projektu, tak pravděpodobně vyjde až na další konzolovou generaci.

Podle zdroje, jenž informoval také o PS5 Slim, má při vývoji The Last of Us Part 3 hrát důležitou roli úspěch seriálu. Čtvrtá epizoda zaznamenala ještě lepší sledovanost než ty předchozí a HBO se Sony mají důvod k radosti.

Během nedělní premiéry sledovalo The Last of Us na HBO a HBO Max až 7,5 milionu amerických diváků. To je 17% nárůst oproti třetí epizodě, kterou sledovalo 6,4 milionu diváků. Druhá měla 5,7 milionu a první 4,7 milionu.

Série The Last of Us od své premiéry v roce 2013 prodala více než 37 milionů kopií. V roce 2022 se první díl v remaku dostal na PlayStation 5 a po odkladu dorazí 28. 3. 2023 na PC.

Spekulace zaznamenal také Troy Baker. Představitel videoherního Joela během podcastu ComicBooku uvedl, že netuší, zda The Last of Us Part 3 bude. Podle svých slov nevěděl ani, že bude druhý díl. Je ale připraven se zapojit, když bude Neil Druckmann chtít, aby byl součástí příběhu.

Připomínáme, že v Naughty Dog oficiálně pracují na více projektech. Potvrzeným je ale pouze samostatná multiplayerová hra The Last of Us, zasazena je do jiného města a nabídne vlastní příběh a postavy.

Proč by Druckmann lhal? Možná nechce vystavovat tým tlaku, který by jistě vznikl, kdyby potvrdil vývoj nového The Last of Us. Zatím je alespoň potvrzena druhá řada seriálu.