Neil Druckmann dnes připomenul, že v červnu tohoto roku oslaví série The Last of Us deset let od vydání prvního dílu. U té příležitosti prozradil, že po celém světě se do prosince 2022 prodalo přes 37 milionů kusů.

Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik mají jednotlivé díly. Nicméně, na jaře loňského roku mělo The Last of Us Part 2 na kontě přes 10 milionů kusů. U prodejích prvního The Last of Us (dohromady PS3 a PS4 verze) jsme naposledy slyšeli v červnu 2018, kdy to bylo kolem 17 milionů kusů. Nesmíme také zapomenout na The Last of Us Part I, remake prvního dílu, jenž loni dorazil na PlayStation 5 a už 3. 3. 2023 se dostane na PC.

Ve studiu Naughty Dog v současné době pracují na samostatném multiplayerovém titulu z postapokalyptického světa The Last of Us. Konkrétní detaily budou odhaleny později v letošním roce.

Druckmann o projektu mluví jako o ambiciózním titulu pro více hráče a s týmem pod vedením Vinita Agarwala, Joela Pettinatiho a Anthonyho Newmana se má rýsovat jako nový, svěží zážitek, jenž je zakořeněný ve vášni Naughty Dog nabízet neuvěřitelné příběhy, postavy a hratelnost.

Agarwal je v Naughty Dog už dlouho, pracoval na The Last of Us, Uncharted 4 a Uncharted: The Lost Legacy. Joe Pettinati byl dříve novinář a později se podílel na hrách Sony jako Tearaway a Bloodborne, zatímco Newman vedl vývoj The Last of Us Part 2 společně s Druckmannem. Na původní jedničce z roku 2013 se podílel jako hlavní designér bojových scén.

Zatím se můžeme podívat na nový concept art. Ten startuje cestu za 10. výročím The Last of Us a vidíme na něm zchátralé a zarostlé prostředí se dvěma postavami, které se dívají na obrovskou výletní loď, která jako by najela na mělčinu.

Minulý rok se Naughty Dog pochlubili prvním konceptem a informací, že multiplayer bude mít vlastní příběh a zcela nové postavy.

Já už jen připomenu seriál The Last of Us. První díl bude mít na HBO Max premiéru už 16. 1. 2023. První řada měla stát přes 100 milionů dolarů, informuje The New Yorker. Každá epizoda tak má mít větší rozpočet než každá z prvních pěti sezón Her o trůny, což je největší hit HBO.