Očekávané akční RPG ze světa Harryho Pottera se nám konečně ukáže v gameplay záběrech. Stane se tak na State of Play od PlayStationu. Video bude mít zhruba 20 minut a více než 14 minut bude ze hry na PlayStationu 5. Na závěr se dočkáme ještě několika informací od několika členů studia Avalanche Software, které na titulu pracuje.

Přenos se uskuteční ve čtvrtek 17. 3. 2022 od 22:00 našeho času na YouTube a Twitchi.

„Od chvíle, kdy jsme poprvé představili Hogwarts Legacy, byl trailer na YouTube kanálu PlayStation zhlédnut více než 28 milionkrát. Slíbili jsme, že toho letos odhalíme ještě víc, a nyní můžeme tento slib konečně splnit,“ píše Chandler Wood, komunitní manažer WB Games Avalanche, na blogu PlayStation Blogu.

„Je to neuvěřitelný okamžik, na kterém jsme pracovali velmi dlouho. Nemůžeme se dočkat, až vám ukážeme, na čem jsme celou dobu pracovali.“

Ambiciózní novinka od autorů Cars 3: Driven to Win a Disney Infinity byla oznámena na PlayStation 5 prezentaci v září 2020 a původně měla vyjít v roce 2021 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Nicméně, 13. 1. 2021 byla odložena na neurčený termín v roce 2022. Letos bylo vedením Warner Bros. Potvrzeno, že Hogwarts Legacy vyjde v letošním roce.

Hra je vytvářena na Unreal Enginu a první záběry unikly už v roce 2018. V tiskových zprávách je nám slibováno pohlcující akční RPG s otevřeným světem zasazeným do 19. století, v němž se ujmeme role studenta, který drží klíč k prastarému tajemství, jež hrozí zničit kouzelnický svět. Tohoto studenta si budeme moci vytvořit podle svých představ, včetně pohlaví.

„Hogwarts Legacy je plné strhující magie, díky níž se hráči dostanou do středu jejich dobrodružství a stanou se kouzelnicí nebo kouzelníkem, kterého si vyberou. Budou rozvíjet schopnosti své postavy, ovládat mocná kouzla, zdokonalovat bojové dovednosti a vybírat společníky, kteří jim pomohou čelit smrtícím nepřátelům. Hráči se také setkají s misemi, které budou vyžadovat obtížná rozhodnutí a určovat, za čím stojí,“ dodává oficiální popisek hry.