O taktickém RPG titulu Marvel's Midnight Suns jsme si mohli udělat představu loni v září, kdy se studio Firaxis Games pochlubilo gameplay záběry z alfa verze hry. Dlouhé ticho nyní přerušil šéf vývoje Jake Solomon, který uvedl, že jejich nových projekt je vlastně opakem populární série XCOM.

„Nebylo to vědomé, ale Midnight Suns je v podstatě opakem XCOMu. Nejste zaseknutí na mapě s děsivými mimozemšťany – padouši se vás bojí. Mechanicky, tematicky je to prostě XCOM úplně obráceně,“ uvedl Solomon v rozhovoru s magazínem Edge.

V Marvel's Midnight Suns nepovedete skupinu vyděšených vojáků, kteří čelí silným nepřátelům a snaží se zastavit mimozemskou invazi a zachránit svět. Místo toho se ujmete mocných superhrdinů, což pochopitelně výrazně ovlivňuje hratelnost a nabízí odlišný zážitky. Stejně jako v sérii XCOM vám jednotlivé prvky a mechanismy umožní pečlivě plánovat střet. O to nepřijdete.

„Midnight Suns je dalším krokem k tomu, abychom hráči řekli co nejvíce. Naši nepřátelé mají na své vlajce symbol, který říká: v příštím tahu zaútočím na tohoto hrdinu. A vaše schopnosti přesně prozrazují, co se chystáte udělat. Ve hře máme 1% pravděpodobnost, která se objeví, když někoho srazíte nebo shodíte z budovy. Všechno ostatní je v Midnight Suns velmi precizní. Akce můžete předem naplánovat,“ dodal.

Marvel's Midnight Suns je v plánu na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.