Nejnovější hra tvůrčího celku Deck13 nedopadla podle představ a z pohledu financí zklamala vydavatelství Focus Entertainment. Navzdory tomu je na rok 2024 v plánu vylepšená verze akčního RPG titulu Atlas Fallen a nový obsah. Současně se vývojáři učí s Unreal Enginem 5. Moderní technologie od Epic Games vymění za svůj Fledge.

Prvním projektem na Unreal Enginu 5 bude projekt s pracovním názvem Foxtrot, odhaluje pracovní nabídka na pozici vedoucího technického ředitele. Hra je předběžně plánována na rok 2026 a částkou přesahující 5 milionů eur ji dotuje německá vláda. Bude multiplatformní.

V Deck13 v posledních letech vznikly hry ve stylu Dark Souls, jmenovitě Lords of the Fallen (rok 2014), The Surge (2017), The Surge 2 (2019) a Atlas Fallen (2023). Je ale možné, že v nadcházejících letech tenhle tým překvapí a pochlubí se něčím odlišným.

Unreal Engine 5 je volbou řady studií. Mimo jiné se pro něj rozhodli v polském CD Projektu RED. Vytvářejí v něm novou trilogii Zaklínače a pokračování Cyberpunku 2077. Unreal Engine 5 využívá také nadcházející Senua's Saga: Hellblade 2, STALKER 2: Heart of Chornobyl, Avowed, nový Tomb Raider nebo Iron Man od autorů remaku Dead Space. Nemluvě o spoustě nezávislých tvůrců.