Atlas Fallen neuspěl finančně tak, jak společnosti Deck 13 a Focus Entertainment doufaly. Nad akčním RPG zasazeným do světa pokrytém pískem však nelámou hůl a na rok 2024 oznamují vylepšenou verzi a nový obsah.

Obojí dorazí někdy ve druhé polovině kalendářního roku 2024, tedy mezi červencem a prosincem. Přesnější informace v současné době nevíme. A stejně tak ani nevíme, na co přesně se můžeme těšit. Podrobnosti se dozvíme někdy později.

Německé studio Deck 13 zatím připravilo jednu velkou aktualizaci, která opravila chyby, vylepšila hru a přidala podporu AMD FidelityFX Super Resolution. Druhá aktualizace následovala v polovině listopadu a zaměřila se na opravu dalších chyb.

Finanční situaci Focusu vylepšily jiné tituly, obzvláště se dařilo Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge, A Plague Tale: Requiem, Atomic Heart, SnowRunner a Insurgency: Sandstorm. Dobrých výsledků dosáhly také hry Aliens Dark Descent, Warhammer 40,000: Boltgun a Chants of Sennaar.

„Atlas Fallen nabízel ohromný potenciál, díky svému zajímavému zasazení do písečných dun a magického fantasy světa. I přesto je ale právě onen svět, příběh a postavy, jenž z Atlas Fallen dělají jen průměrný titul. I přesto je ale hratelnost zábavná, souboje jsou svěží a pohyb po mapě díky zajímavému surfování po písku vás bude bavit, ale po dohrání si na hru už pravděpodobně nevzpomenete,“ dočtete se v naší recenzi.