Britská společnost Frontier Developments se už pět let snaží expandovat do nových žánrů. V nejnovější finanční zprávě však musela přiznat, že se jí to nedaří podle představ. Čerstvým propadákem je Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin.

Real-time strategie zasazena do známého fantasy světa vyšla 17. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Bohužel se neprodává podle představ a neměla ani okouzlující recenze. Z toho důvodu firma snížila očekávané tržby z 108 milionů liber na 80 až 95 milionů liber. Trh na změnu reagoval propadem akcií Frontieru o 20 %.

V britském studiu doufají, že zájem o hru se časem zvýší. Pomoci tomu má obsah po vydání a placená DLC. Situaci zachraňují hry Planet Zoo, Jurassic World Evolution a Planet Coaster. Ty pokračují v dobrých výsledcích a oproti jiným pokusů byly ziskové během prvního měsíce. Z toho důvodu se ve Frontieru hodlají opět zaměřit na kreativní manažerské simulace a pokračovat v podpoře svých dalších her, včetně Realms of Ruin, F1 Manager a Elite Dangerous.

V plánu je vydat novou manažerskou hru v každém finančním roce 2025, 2026 a 2027. Tato změna strategie byla oznámena před měsícem, kdy společnost musela po neúspěchu F1 Manageru 2023 snížit roční provozní náklady až o 20 %. To zahrnulo i propouštění.