Dobré ráno. Bohužel Days Gone 2 ve studiu Bend nepřipravují. Survival horor The Callisto Protocol je brutálnější. The Sims 4 slaví velký úspěch. Vyšel Minecraft Legends s českými titulky.

- Bend Studio, které spadá pod PlayStation Studios, by se brzy mohlo pochlubit novým projektem. Od vydání Days Gone uběhnou koncem měsíce čtyři roky. Bohužel ale nepůjde o pokračování postapokalyptické motorkářské akce. Místo Days Gone 2 v týmu pracují na zcela nové značce. Ta zahrne multiplayer a staví na systémech otevřeného světa hry Days Gone.

- The Callisto Protocol na všech platformách obdržel aktualizaci označenou jako 1.15. Do survival hororu přidává možnost přeskočit filmečky a Dismemberment režim. V něm budete porcovat nepřátelské končetiny po končetině a zažijete vzrušení z okamžitého rozčtvrcení nepřátel. Jen pozor, v tomhle módu nezískáte v kampani žádné achievementy/trofeje.

- Z PC verzí Resident Evil 2 Remake a Resident Evil 3 Remake byla omylem odstraněna podpora ray tracingu. Capcom si je této chyby vědom a slibuje, že to v budoucí aktualizaci vyřeší. Současně se omluvil za případné nepříjemnosti.

- Vývojáři podivné survival akce The Day Before na Discordu ujistili, že hra vyjde 10. 11. letošního roku a nebude odložena. Sebevědomí jim v tomhle ohledu nechybí, ale hráči jim přesto nevěří a myslí si, že jde o podvrh. Minimálně se hodně inspirovali u The Division a vykradli další hry.

- Studio Media Molecule opustil spoluzakladatel a kreativní ředitel Mark Healey, který vedl vývoj Dreams. K oznámení došlo týden poté, co byl potvrzen konec vývojové podpory Dreams. Healey napsal, že je čas vyletět z hnízda a nabrat nový kurz. Prý následuje své srdce a vyráží za pirátským dobrodružstvím. Někdo to pochopil tak, že se připojí k Rare a bude pracovat na Sea of Thieves. To je ale jen domněnka, které nasvědčuje jen pirátská metafora.

- Jaké má Ubisoft plány se značkou The Division? Tak na tuhle otázku dostaneme odpověď už zítra, 20. 4., v rámci živého streamu, startuje ve 20:00. Francouzská společnost slibuje takovou vánoční koledu, protože se zaměří na minulost, přítomnost i budoucnost série. Zahrne roadmapu pátého roku The Division 2 a představení nového herního režimu Descent, novinky o bezplatné multiplayerové střílečce The Division Resurgence pro Android a iOS a nový gameplay z bezplatné střílečky The Division Heartland, jež je určena pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.

- Pro Nintendo Switch je dostupný firmware ve verzi 16.0.2. Dle společnosti přináší obecné vylepšení stability systému pro lepší uživatelský zážitek. Dataminéři však zjistili přidání slova „adhd“ na japonský seznam sprostých slov (do jiných jazyků ne) a změnu modulu SSL. Jde o část softwaru, jež se stará o navazování zabezpečených spojení se servery. Předchozí aktualizace vyšla v březnu.

- Hra The Sims 4 překonala hranici 70 milionů hráčů. Po říjnovém vydání bezplatné verze si ji stáhlo více než 16 milionů nových hráčů a průměrný počet uživatelů za týden se zvýšil o 53 %. 75 % nových hráčů se nachází mimo Severní Ameriku v růstových oblastech včetně Brazílie, Francie, Německa, Spojeného království a Polska. Daří se také placeným balíčkům, proto není divu, že 20. 4. vydá EA hned dva: Greenhouse Haven Kit a Basement Treasures Kit. Díky nim si vytvoříte prostory, které jsou světlé, otevřené a překypují zelení, nebo jsou plné nábytku a sentimentálních dekorací.

- Značka Halo vydělala více než 10 miliard dolarů. Významný milník odhalila Lillian Lehmann na profilu LinkedIn, bývalá členka studia 343 Industries a současná hlavní manažerka Microsoftu. Informace jsou z roku 2019 a zahrnují nejen hry, ale také prodeje knih, gadgetů a práva na seriálovou adaptaci. Zajímavé je, že ke konci roku 2019 u GTA uváděl Rockstar částku 9,98 miliardy dolarů. Takže si minimálně do té doby značky Halo a GTA šly po krku, čímž se může pochlubit opravdu jen málokterá herní série.

- Pokud jste to náhodou přehlédli, tak včera vyšel Minecraft Legends. Akční strategie je dostupná na PC, Xboxu, PlayStationu a Nintendu Switch, stejně tak v Game Passu. Navíc obsahuje české titulky.