Po více než třech letech od vydání skončí 1. 9. letošního roku podpora hry Dreams. Studio Media Molecule kreativní nástroje nevypne, ale přestane pracovat na aktualizacích a herních událostech. Podle týmu šlo o obtížné rozhodnutí, učiněno bylo z důvodu soustředění se na nový projekt. Ten autoři popisují jako vzrušující.

Po 1. 9. 2023 budete mít nadále možnost v Dreams vytvářet, sdílet a hrát svou tvorbu, stejně tak tvorbu ostatních hráčů. Měli byste ale vědět, že pro nové projekty budete mít k dispozici omezenou kapacitu, konkrétně 5 GB úložného prostoru. Než ke změně dojde, tak Media Molecule budou ještě vydávat nové aktualizace. Ty zahrnou nový režim a výrazně vylepšené animace.

Autoři série LittleBigPlanet a Tearaway raději uvádějí, že jejich novým titulem není Dreams 2 ani nic jiného týkajícího se značky Dreams. Na podrobnosti si ale musíme ještě počkat.

„Dreams byl pro Media Molecule výjimečný projekt a pomáhat této prosperující komunitě vývojářů, tvůrců, spolupracovníků a snílků růst a vyjadřovat se zůstává jednou z nejlepších věcí, které jsme kdy udělali. Děkujeme vám, že jste toho byli součástí s námi – doufáme, že se k nám připojíte v našem dalším dobrodružství,“ dodává britského studio.

Recenze Dreams