Dobré ráno. Spekulace o Star Wars Jedi: Fallen Order a exkluzivitách Microsoftu. Denuvo ochrání další dvě hry. Xbox odstraňuje přímé sdílení na Twitter. Nejprodávanější hry týdne ve Velké Británii. Chernobylite podporuje Ukrajinu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Kdy nás čeká představení pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order? Podle novináře Jeffa Grubba se dočkáme v květnu během Star Wars Celebration. Akce se koná od 26. do 29. 5. Dříve Grubb tvrdil, že hra vyjde koncem tohoto roku. První díl dorazil na podzim roku 2019.

- Jez Corden se zase zaměřil na tituly od Xbox Game Studios. V Xbox Two Podcastu uvedl, že Contraband měl vyjít v roce 2022, ale dle všeho je odložen na rok 2023. U Avowed si není jist, ale očekává ho v roce 2023, zatímco State of Decay 3 až v roce 2024. Na konci prohlásil, že viděl The Outer Worlds 2 a Avowed.

- Na Babylon’s Fall se snesla velká kritika od novinářů i hráčů. Dle statistiky Steamu to s počtem hráčů taky není růžové. Přesto společnosti PlatinumGames a Square Enix nehodlají nad projektem zlomit hůl a slibují, že ho budou průběžně vylepšovat a obohacovat o nový obsah.

- Capcom oznámil definitivní aktualizaci pro Street Fighter 5. Do bojovky se dostane 29. 3. a obsáhne vyvážení boje, filtr cel-shadingu, pixelový filtr nebo nové barvy kostýmů.

- Microsoft v tichosti odstranil možnost z konzolí Xbox nahrávat herní klipy přímo na Twitter. Alespoň to hlásí uživatelé, kteří testují nejnovější aktualizaci dashboardu. Záběry je nyní možné nahrávat pouze prostřednictvím mobilního sdílení přes Xbox Game DVR, kde je i Facebook a Instagram. To znamená nejprve nahrát záběry do svého telefonu a z telefonu sdílet na Twitter. To celý proces komplikuje. Proč k tomu došlo není známo, možná z důvodu poplatků od Twitteru.

- Protipirátská ochrana Denuvo bude chránit horor The Quarry od tvůrců Until Dawn ze studia Supermassive Games i taktickou akci Sniper Elite 5 od Rebellionu.

- Už i survival Chernobylite od polského studia The Farming 51 má charitativní dodatečný balíček na podporu těch, které zasáhl probíhající konflikt na Ukrajině. Digital Charity Pack se prodává za 3,99 eur a přináší čtyři digitální tapety v různých rozlišeních, dva plakáty ve formátu .tif pro vlastní tisk a jednu digitální kartu s poděkováním a podpisy vývojářů. DLC bude v prodeji do 14. 3. 2023 na Steamu, Epic Games Store a GOG.

- Gran Turismo 7 poráží Elden Ring a stává se nejprodávanější hrou za minulý týden ve Velké Británii. Navzdory problémům jsou tak nové PlayStation závody potřetí v řadě na prvním místě.

  1. Gran Turismo 7
  2. Elden Ring
  3. WWE 2K22
  4. Leggende Pokémon Arceus
  5. Pokémon Diamante Lucente
  6. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  7. Horizon Forbidden West
  8. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
  9. Pokémon Perla Splendente
  10. Five Nights at Freddy's: Security Breach