Našlapané úterý. Dnes pro vás máme 14 zajímavých zpráviček z herního světa. Mimo jiné: Rušno u Cyberpunku 2077, datum vydání Shadow Warrior 3, velikost a trofeje Dying Light 2 nebo úspěch Marvel's Spider-Man 2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Blíží se konečně důležitá aktualizace pro Cyberpunk 2077 s next-gen vylepšením? To nevíme, ale v databázi Steamu se před pár dny objevily nové produkční soubory. Jde o první takovou úpravu od loňského října. Fanoušci doufají, že jde o velký patch 1.5. Minimálně nám to říká, že se něco děje, možná CD Projekt RED nový patch testuje.

- Každým dnem můžeme čekat nový trailer na Shadow Warrior 3. Na Microsoft Store a PlayStation Store se totiž předčasně objevilo datum vydání. Frenetická akční střílečka dorazí 1. 3. 2022. Ve vývoji je pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a PlayStation 5.

- Dying Light 2 na PS5 zabere 30,860 GB. V Německu to kvůli cenzurované verzi bude 24,846 GB.

- U zombie akce ještě zůstaneme. Na internetu se objevil seznam trofejí. Pokud budete chtít získat všechny, čekají vás v Dying Light 2 zajímavé výzvy. Mimo jiné se připravte na aktivaci vodárenské věže, elektrických rozvodů, větrného mlýnu, obnovení rádiové věže nebo na uvedení stanice metra do pořádku. Nezdá se, že by pro všechny trofeje bylo nutné dohrát hru několikrát. Místo toho jedna z trofejí vyžaduje ujetí alespoň 960 km, zatímco další, aby hráč spadl z výšky nejméně 10 944 metrů.

- Call of Duty Mobile spouští první sezónu letošního roku. Na hráče čeká heist v Haciendě, kde se postaví hlavě velkého zločineckého syndikátu, samotnému Makarovovi. Dorazí také druhá přepracovaná mapa. Tou je Nuketown ve speciální verzi u příležitosti lunárního nového roku. Chybět nemůže ohňostroj.

- Podporu FPS Boost pro Xbox Series X a Xbox Series S mohou obdržet další hry, naznačil Jason Ronald, jeden ze šéfů Xboxu. Neví ale, kdy by se tak mohlo stát. Jak se ale zdá, Microsoft je připraven vylepšovat další tituly.

- V obchodech chybí nejen PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale také PS4 a PS4 Pro, což hráče více přivádí ke konzoli/handheldu Nintendo Switch. Z toho důvodu klesají také zásoby tohoto produktu, zejména modelu Switch OLED. Využívají tohoto nekalí prodejci, kteří se vydávají za oficiálního zástupce Nintenda a nabízejí tyto konzole za velmi atraktivní cenu. Japonská společnost před nimi varuje. Dle všeho jde pouze o zástěrku trestného činu, kdy dotyční chtějí získat citlivé údaje o nakupujících, včetně platební karty. Problém je zatím především v Japonsku.

- Takhle se prodávaly hry za minulý týden ve Velké Británii:

  1. Minecraft (Switch Edition)
  2. FIFA 22
  3. Super Mario Party
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Animal Crossing New Horizons
  6. Call of Duty Vanguard
  7. Minecraft Dungeons
  8. Just Dance 2022
  9. Ring Fit Adventure
  10. Grand Theft Auto 5

- Sony obnovila ochrannou známku legendárního loga britského studia Psygnosis, které bylo později přejmenováno na SCE Studio Liverpool. V logu byla sova. Sony se této ochranné známky nechce vzdát, naposledy došlo k obnovení v roce 2012. Skalní fanoušci sice doufají, že by to mohlo znamenat něco víc, ale pravděpodobně mají smůlu.

- Za rohem také může být Apex Legends v nativní verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Nedávný tweet od PlayStation Game Size přinesl hlášení; V PS Store se našel přírůstek, který váží přes 80 GB. Přitom Apex Legends na PS4 má přibližně 55 GB.

- Sony nechce přijít ani o další značky: Bloodborne, SOCOM a The Order 1886. Tady je ale větší pravděpodobnost, že bychom se mohli dočkat nových her.

- O Marvel's Spider-Man 2 je velký zájem, oznamovací trailer na YouTube přesáhl 20 milionů zhlédnutí. Video vyšlo v září 2021 a navnadilo nás na pokračování příběhu Petera Parkera a Milese Moralese. Na fanoušky zapůsobila přítomnost Venoma.

- Vrchní soud Spojeného království schválil akvizici Sumo Group společností Tencent. Sumo Group zahrnuje 11 studií, včetně The Chinese Room, Red Kite Games a Lab 42), vydavatelskou větev Secret Mode, vývojáře z Auroch Digital, Pipeworks Studios nebo Timbre Games.

- Na Dragon Age 4 si dle všeho ještě počkáme, tak se alespoň můžeme podívat na to, jak by fantasy RPG mohlo vypadat. Představy se zhostil jeden z fanoušků, který v Unreal Enginu 5 vytvořil jednu z lokací z Dragon Age Inquisition.