New Game+ pro Dying Light 2. Battle Pass v Overwatch 2. Stížnosti hráčů na CS:GO. Nové hry pro předplatitele PS Plus. Další zásilky Steam Decku. Ubisoft to s battle royale nevzdává. Sniper Elite 5 hlásí hotovo.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V Techlandu chystají jednu z největších aktualizací pro Dying Light 2. Půjde o třetí patch. Ten kromě mnoha oprav v singleplayeru a multiplayeru přinese očekávaný režim New Game+, jenž by měl být dostatečným důvodem se do města vrátit. Aktualizace má vyjít do konce tohoto měsíce na všechny platformy.

- Předplatitelé PlayStationu Plus si svou digitální knihovničku mohou rozšířit o Hood: Outlaws and Legends (PS5 a PS4 verze), Slay the Spire (PS4 verze) a SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated (PS4 verze).

- Podle některých členů komunity je systém hodnocení v CS:GO nevyhovující. Volají po zlepšení transparentnosti poté, co jeden hráč má na kontě 37 vítězství, a přesto nepostoupil na vyšší úroveň. Problém vidí v tom, že hra zvýhodňuje hráče, kteří hrají často, zatímco on zapne zápas jednou za čas. Dokonce mu hra snižovala hodnocení.

- Součástí Overwatch 2 bude Battle Pass. V současné době to naznačuje koncept hlavního menu hry, který navrhl Jayson Kirby z Blizzardu. Obrázek se našel na jeho profilu v Artstation. Jde o ranou verzi konceptu, takže do finální verze se toho může ještě hodně změnit. Kirby se v roce 2020 přesunul k jinému projektu v rámci Blizzardu.

- Z prodeje jsou postupně staženy digitální verze hry Ninja Blade, kterou v roce 2009 vytvořilo studio FromSoftware.

- V databázi PlayStation Network se objevil House of the Dead Remake. Předělávka byla přitom dosud oznámena pouze pro Nintendo Switch, kde vyjde 7. 4. letošního roku. Na serverech PSN byl objeven i obal hry.

- Předobjednali jste si Steam Deck? Pokud ano, tak bedlivě sledujte svůj e-mail. Společnost Valve začala rozesílat e-maily s rezervací zařízení pro druhé čtvrtletí tohoto roku. Navíc Valve zvyšuje dodávky Steam Decku, aby se dostalo na co nejvíce zájemců. Po odeslání e-mailu máte pouze tři dny (72 hodin) na potvrzení objednávky.

- Po neúspěchu s Hyper Scape to Ubisoft nevzdává a údajně připravuje novou hrdinskou battle royale střílečku. Dle insidera Toma Hendersona má mít pracovní název Pathfinder, je v rané fázi vývoje ve studiu Ubisoft Montreal, bude se hrát z pohled třetí osoby a přinese PvPvE bitvy. Henderson měl vidět obrázky a videa a projekt prý vypadá jako Hyper Scape, jen víc kresleně.

- Sniper Elite 5 je hotov, hlásí studio Rebellion a připomíná, že nová akce s odstřelovačem vyjde 26. 5. 2022 na PC, PlayStation a Xbox. Ve stejný den bude součástí Game Passu.