S příchodem nového školního roku se na Indian vrací Stručně. Každé všední ráno (obvykle v 5:30, nejpozději v 10:00) vám přineseme zajímavosti z herního světa. Pohodlně se usaďte a přečtěte si je při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy.

- Patch 1.02 u PlayStation 5 verze The Medium zapíná ray tracing v durální realitě a vylepšuje celkový výkon hry a haptickou odezvu ovladače DualSense. V následujících dnech má být opraven systém trofejí.

- Dataminer v souborech Halo Infinite našel, že by hra v den vydání měla obsahovat 23 map. Některé indicie naznačují, že v říjnu proběhne další technická beta.

- Sony v Japonsku oslavuje milion prodaných kusů konzolí PlayStation 5. Prodalo se zhruba 847 421 kusů modelu s Blu-ray mechanikou a 165 235 kusů digitálního modelu. PS5 dokázala milionovou hranici překonat rychleji než PS4.

- Dobrodružství Sable se připomíná videem ukazujícím průzkum a přizpůsobení sci-fi motocyklu.

- Na Spotify si můžete poslechnout soundtrack Life is Strange: True Colors. Hra právě dnes vychází na PC, PlayStation a Xbox. Na Switch zavítá později.

- Hardspace: Shipbreaker bylo v předběžném přístupu na PC obohaceno o druhý akt kampaně. Bezplatná aktualizace Admin Oversight přináší zbrusu nový 3D hub a řadu vylepšených a zcela nových herních prvků, například přepracovaný nástroj pro skenování. Po omezenou dobu je možné Hardspace: Shipbreaker na Steamu koupit s 33% slevou za necelých 17 eur.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si na Xboxu One a Xboxu Series X/S můžete během víkendu zahrát Madden NFL 22, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege a Blasphemous.

- Rainbow Six Siege je k vyzkoušení také na PC, PlayStationu 5 a PlayStationu 4.

- Rocket League vítá balíček pro fanoušky amerického fotbalu. NFL Fan Pass je k mání za 1000 kreditů.

- Atari VCS umožňuje přímý přístup ke všem hlavním cloudovým sužbám pro streamování videoher, tedy Google Stadia, Amazon Luna, Xbox Cloud Gaming a GeForce Now, a to prostřednictvím prohlížeče Chrome.

- Riziko hacknutí počítače pomocí Titanfall 2 bylo prozatím vyloučeno, uklidňuje studio Respawn poté, co Leon „Direct Xeon“ Benkovic vyzval hráče, aby si Titanfall 2 odinstalovali ze svého počítače. Nakonec ale došlo k aktualizaci.

- AMD oznamuje nabídku Raise the Game Offer, která přináší zdarma hry Far Cry 6 a Resident Evil Village novým majitelům AMD Ryzen + AMD Radeon Raise the Game System Bundle. Jde o stolní sestavy a notebooky s výkonnými procesory a grafickými kartami od AMD. Více zde.

- Psychonauts 2 se nám připomínají v traileru vyzdvihujícím recenze.

- Epic Games Store rozdává Nioh: The Complete Edition. Obsahuje první díl hack-and-slash ságy se všemi dodatečnými balíčky. Druhou hrou je survival Sheltered, v něm máte za úkol správu úkrytu, abyste zachránili svou rodinu před apokalypsou. Také jsme se dozvěděli, že série Nioh má na kontě 6 milionů prodaných kusů.

- Naraka Bladepoint je po Apex Legends a PUBG nejhranější battle royale na Steamu.

- Monster Hunter Rise míří na počítače. Dorazit by měl začátkem roku 2022. Zatím obdržel věkové doporučení v Koreji a Německu.

- Další den, další zpráva o Far Cry 6. Ubisoft ujistil fanoušky, že akční střílečka je hotova. Svrhnutí diktátora Antona Castilla na vás čeká začátkem října.