Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnes na PS4 a PC vychází Fall Guys: Ultimate Knockout. Tahle multiplayerová party hra až pro 60 hráčů je součástí PlayStation Plus a podle slov vývojářů má velmi náročnou platinovou trofej. Není prý snadné získat některé trofeje, přičemž jedna z nich má mít šílenou obtížnost a možná ji nikdo nikdy neodemkne. To zní jako výzva pro lovce trofejí, nemyslíte? Jinak se tvůrci inspirovali u Rocket League a doufají, že budou mít stejný úspěch - i z toho důvodu je Fall Guys v odměnách PS Plus.

- Další zemětřesení v Ubisoftu. Po obvinění ze sexuálního obtěžování opustil společnost její viceprezident Tommy François, který byl po obvinění na nucené dovolené. François byl zodpovědný za vývoj her, schvaloval projekty a také se podílel na scénářích a designů některých titulů.

Přečtěte si také: Anthem 2.0 se dočká několika změn, které ovlivní loot

- Dnes startuje letní event v Overwatch. Dostupný bude na PC, PS4, Xboxu One a Switch do 25. 8. 2020 a přinese nové skiny pro hrdiny.

- Nové akční fantasy RPG od autorů Fallout: New Vegas a The Outer Worlds nemusí být čistě singleplayerovou záležitostí. Neobsazené pracovní pozice studia Obsidian Entertainment poukazují na to, že by Avowed mohl obsáhnout multiplayer ve světě Pillars of Eternity. Inzeráty potvrzují také dialogový systém a větvící se rozhovory. Uvidíme, zda se v Avowed budeme moci setkat s jinými hráči.

- Francouzský obchod Carrefour uvedl cenu PlayStationu 5 a jeho příslušenství. Podle obchodu se bude PS5 prodávat za 499 euro, zatímco digitální edice bude za 399 euro. U příslušenství je pak uváděno 49,90€ - to má platit pro DualSense ovladač, nabíjecí stanici na ovladač, Pulse 3D headset, HD kameru i dálkový ovladač. Stejný obchod má Xbox Series X za 399€, zatímco australský obchod zase láká na brzké spuštění předobjednávek.

- Fotografický mód v Ghost of Tsushima je hodně populární. Hráči dohromady pořídili 15,5 milionu screenshotů, vyplývá z oficiální infografiky. Z té se mj. ještě dozvíme, že hráči odehráli více než 28 milionů písní na flétnu, zahráli si 57,5 milionu duelů, pohladili 8,8 milionu lišek, uctili 37,5 milionu svatyň a v sedle koně strávili 810 let.

- Phil Spencer poděkoval počítačovým hráčům za podporu. Současně připomněl skeptické reakce, ale vše se v průběhu let vyplatilo. Hry od Microsoftu se na Steamu skvěle prodávají a daří se i Game Passu. Práce Microsoftu ale ještě neskončila.

- Microsoft přejmenoval předplatné Xbox Game Pass na Game Pass. Původní název byl matoucí, protože předplatné funguje také na počítačích s operačním systémem Windows 10. Rojí se spekulace, že by se Game Pass časem mohl podívat na další platformy, kupříkladu Switch. Od září bude dostupný na mobilech a tabletech přes xCloud.

- Z krabiček Xbox One her zase měla zmizet nálepka, že hra je optimalizována pro Xbox Series X. Na tu si stěžovali hráči z důvodu její velikosti. Pro sběratele krabiček noční můra.

- Společnost Acquire, která stojí za sérií Tenchu, si v Japonsku zaregistrovala ochrannou známku na Stealth Assassins, což byl název pro západní verzi prvního dílu Tenchu, jenž vyšel v roce 1998. Než se začnete radovat, tak práva vlastní FromSoftware.

- To Capcomu podal návrh na ochrannou známku Darkstalkers a s ni i na Capcom Cup, Capcom Fighters, Capcom Pro Tour, Street Fighter League a World Warriors Challenge.

Přečtěte si také: Jakými změnami projdou mise v remaku Mafie a jak to bude se Sárou a Samem?

- Resident Evil 3 Remake prodal 2,7 milionu kusů a celá série se dostala na 103 milionů kopií, před pár měsíci to bylo 100 milionů. Po vydání Resident Evil Village čísla opět porostou, hra se objeví v roce 2021 na PC, PS5 a Xboxu Series X.

- FIFA 21 se pochlubí licencí na dva důležité italské kluby. Fanoušci se mohou těšit na plnohodnotné zahrnutí týmů A.C. Milán a Inter Milán. Jen škoda Juventusu, který má pod křídly konkurenční PES od Konami. Ve FIFA 21 budou legendy Kakà a Andriy Shevchenko z A.C. Milán a Javier Zanetti z Interu Milán.