Dobré ráno. Dabéři očekávaného A Plague Tale: Requiem. Nábor hráčů do adrenalinového Riders Republic. Pochvala Xbox Game Passu. Aukce o výstřední košile Randyho Pitchorda. Herní doba Dying Light 2: Bloody Ties.

- Marvel's Spider-Man 2 udělal dojem na vedoucí Marvelu a měl překonat jejich očekávání. Pochvalovat měli výjimečnou plynulost a kvalitu grafiky, jež je údajně ohromující. S informacemi přišla insiderka Millie A. Podle ní máme brzy očekávat gameplay. Hra samotná vyjde v roce 2023 pro PlayStation 5.

- Už při potvrzení dalšího Zaklínače jako nové ságy jsme to brali tak, že nepůjde o jeden jediný díl. To nově potvrdil šéf CD Projektu RED. „Máme na mysli více než jednu hru,“ prohlásil Adam Kiciński s tím, že jsou v předprodukci první hry z druhé ságy Zaklínače. První sága byla třídílná.

- PC verze remaku Dead Space se bude prodávat nejen na Originu, ale také na Steamu a Epic Games Store. Na Steamu potěší překlad informací o hře do češtiny. Leč čeština do samotného titulu oznámena není. V sousedním Polsku se radují z polských titulků i polského dabingu.

- A Plague Tale: Requiem odhaluje dabéry. Jako Amicia a Hugo se vrací Charlotte McBurney a Logan Hannan, zatímco Kit Connor a Lucy Briggs-Owen si nově užijí role Lucase a Beatrice (matka Amicie a Huga).

- Ubisoft dnes spouští časově omezenou bezplatnou verzi Riders Republic. Adrenalinovou sportovní hru, nástupce Steep, si můžete na PS4 a PS5 vyzkoušet do 15. 9., zatímco na konzolích Xbox je to do 12. 9. Je dost pravděpodobné, že v sobotu na Ubisoft Forward dojde na oznámení nového obsahu.

- Andrew Shouldice, tvůrce uznávané nezávislé hry Tunic, jež vyšla na začátku roku 2022, si v rozhovoru pro TrueAchievements pochvaloval Xbox Game Pass. Předplatné přirovnává k době, kdy byly v Kanadě půjčovny s hrami. Myslí to tedy tak, že místo utrácení za plnou cenu hry stačí pár dolarů, abyste si ji vyzkoušeli.

- Výstřední značkové košile Randyho Pitchorda jdou do dražby. V aukci bude téměř 50 košilí generálního ředitele Gearboxu, jedna má přibližnou hodnotu 400 dolarů. Výtěžek půjde na financování vývojářského stipendia.

- Ještě jedna zprávička o Xbox Game Passu. Přesně za týden láká Microsoft na odhalení dalších her do předplatného. Stane se tak na Tokyo Games Show 2022, což nás vede k tomu, že bude oznámena řada japonských titulů do služby. Loni na stejném místě společnost potvrdila Scarlet Nexus, AI: The Somnium Files a Mighty Goose.

- Dying Light 2: Bloody Ties nabídne přes šest hodin příběhového obsahu a spoustu setkání s nakaženými. Boj proti lidem tvoří maximálně 30 % DLC a k dispozici bude poměrně dost vedlejších úkolů a tajemství k odhalení. Rozšíření vyjde 13. 10.

- Netradiční PowerWash Simulator se stal indie hitem. Studio FuturLab, které je podepsáno za hrami Velocity Ulta a Velocity 2X, oslavuje více než tři miliony hráčů. PowerWash Simulator opustil Early Access v červenci a vyšel na PC, Xbox One a Xbox Series X/S. Dostupný je také v Game Passu.