Dobré ráno. Český příběhový trailer God of War: Ragnarök. Lákání na dnešní prezentaci Xboxu. Úspěch Call of Duty Mobile. Další odchod vedoucího ze studia 343 Industries.

- FIFA 23 bude na počítači proti podvodníkům chráněna nový systémem EA AntiCheat (EAAC). Řešení bude fungovat na úrovni jádra, stejně jako u Valorantu nebo Call of Duty. EA si od něj slibuje, že ochrání fotbalová utkání. Ochrana bude důležitá, protože FIFA 23 bude mít hraní napříč platformami.

- Phil Spencer z herní divize Microsoftu zve všechny hráče ke sledování prezentace Xboxu v rámci Tokyo Game Show 2022. Těšit se máme na přehlídku her od interních týmů Xbox Game Studios i partnerů. Spencer doufá, že tituly potěší nejen hráče v Asii, ale po celém světě. Prezentace se uskuteční dnes v 11:00 a potrvá 50 minut.

- Na včerejší příběhový trailer God of War: Ragnarök se můžete podívat znovu, tentokrát s českými titulky:

- Dan Houser, spoluzakladatel Rockstaru a bývalý tvůrčí šéf sérií Grand Theft Auto a Red Dead Redemption, investoval do studia Revolving Games a stal se členem poradní rady. Firma Revolving Games na vývoj her a technologie Web3 od roku 2020 obdržela přes 25 milionů dolarů, zaměstnává více než 100 lidí a chce vytvářet hry v AAA kvalitě využívající blockchain. Prvním projektem je strategické MMO ve stylu Battlestar Galactica. Druhým Skyborne Legacy, kooperativní RPG inspirované tituly Animal Crossing a The Legend of Zelda.

- Sega u příležitosti Tokyo Game Show 2022 vydala nový gameplay trailer na Sonic Frontiers. Kromě otevřených zón, které připomínají otevřené světy, zachová hra některé klasické prvky série. Jedním z nich je Super Sonic, jenž ve videu září. Také vidíme nové druhy nepřátel, včetně obrovského titána.

- Koei Tecmo vkládá do připravovaného akčního RPG titulu Rise of the Ronin od Team Ninja velké naděje. Podle informací agentury Bloomberg společnost očekává, že prodá více než pět milionů kusů. Hra je přitom konzolovou exkluzivitou PlayStationu 5, což otevírá dveře pro dosud nepotvrzenou PC verzi.

Call of Duty Mobile má přes 300 milionů stažení a tržby přesahující miliardu amerických dolarů. First-person střílečka byla spuštěna téměř před třemi lety a je jednou z nejúspěšnějších mobilních her všech dob. Každý den je to přibližně 859 tisíc dolarů. Týdně potom přibližně 5,8 milionu dolarů. Za posledních 30 dnů 25,8 milionu dolarů.

- Studio 343 Industries přišlo o dalšího důležitého člena. Z rodinných důvodů musela nedávno skončit dosavadní šéfka a spoluzakladatelka Bonnie Ross. Teď se k ní měl přidat David Berger, jenž působil v týmu přes 14 let a pro Microsoft pracoval více než 20 let. Dle svého profilu na LinkedIn od základů vybudoval 120členný tým inženýrů a podílel se na vývoji enginu Slipspace, který pohání Halo Infinite.

- Aktualizace do Sniper Elite 5 přidala nejen nový obsah ze Season Passu, ale také bezplatnou survival mapu zasazenou do ruin malebného francouzského města. Balíček Concealed Target zase obsahuje nové maskovací vybavení, novou zbraň a novou sadu skinů pro zbraně.

- Vývoj Rainbow Six Siege už před časem přebralo španělské studio Ubisoftu, které se stává klíčovým hráčem francouzské společnosti. Pracuje totiž ještě na Beyond Good and Evil 2 a neoznámeném projektu.

- Majitelé Nintenda Switch se mohou těšit na Risen. Akční RPG úspěšně prošlo kontrolou kvality. Teď ještě vědět, kdy vyjde. Mělo by to ale být během následujících měsíců.

- Už 20. 9. na Xbox Series X/S a PlayStation 5 vyjde Hardspace: Shipbreaker. Hráči na Steamu si rozebírání vesmírných vraků pochvalují a hodnotí titul velmi kladně. V delším videu se teď můžete podívat, co vás vlastně čeká. V den vydání bude v Game Passu.

- Ve hrách Call of Duty (Warzone, Black Ops Cold War, Mobile, Modern Warfare atd.) bylo kvůli podvádění a/nebo toxickému chování zabanováno 500 tisíc účtů. Z toho 300 tisíc účtů díky automatickému filtrování, které identifikuje nevhodná slova a jména. Na chat dohlíží také lidský tým. U té příležitosti Activision vzkazuje, že se mají hráči chovat ke všem s respektem, soutěžit čestně a zůstat ostražití.

- Pokud hrajete Slime Rancher přes Xbox Game Pass, tak hra opustí službu 30. 9., tedy něco málo přes týden po spuštění early access verze Slime Rancher 2. Takže se potom můžete přesunout právě sem.

- Bojové motocyklové závody Road Redemption se po vydání v letech 2017 a 2018 pro PC a konzole dostanou na chytré telefony a tablety. Pro iOS a Android máme duchovního nástupce Road Rash očekávat brzy.