Máme za sebou první State of Play letošního roku. Sony se zaměřila na hry od partnerů; přinesla detailnější představení Suicide Squad: Kill The Justice League, nový trailer na remake Resident Evil 4 s oznámením speciálního dema, datum vydání Baldur's Gate 3 pro PC i PS5, Street Fighter 6 a nové hry pro PlayStation VR2.

Tak pojďme na to:

Suicide Squad: Kill The Justice League se blíží, vyjde už 26. 5. letošního roku. Je tak na čase, abychom se pomalu dozvěděli více podrobností o hře. Dosud jsme mohli vidět především to, jak Sebevražedný oddíl (Harley Quinn, Captain Boomerang, Deadshot a King Shark) bojuje proti zkorumpovaným členům Ligy spravedlnosti.

Dnes máme možnost se hlouběji podívat na hratelnost a další detaily. Můžete vidět, jak se jednotlivé postavy od sebe liší. Důležité je, že kosmetické položky nemají vliv na skóre výbavy. Takže si můžete vzít, co se vám zrovna líbí.

V Rocksteady Studios plánují podporu po vydání, slibují nové hratelné postavy, zbraně a mise, stejně tak nové kosmetické předměty v battle passu.

Pokračuje spolupráce mezi Capcomem a Sony, na State of Play se ukázal Resident Evil 4. Očekávaný remake v novém traileru ukazuje lokace jako hrad a ostrov, stejně tak několik soubojů s bossy. Nechybí ani různé postavy, jako je Ramon Salazar, Osmund Saddler a Ada Wong.

U této příležitosti Capcom zopakoval, že brzy bude k dispozici speciální demo remaku (zatím potvrzeno pro PS5 a PS4). Vrátí se také režim The Mercenaries.

Nedávno Capcom oznámil, že pracuje také na bezplatné verzi Resident Evil 4 pro PlayStation VR2.

Baldur's Gate 3 vyjde 31. 8. 2023. V tento den bude dostupná nejen finální verze pro PC, ale také pro PlayStation 5.

V novém traileru na Street Fighter 6 si můžeme prohlédnout rovnou tři hratelné postavy. Je tady zápasník Zangief, Lily a Cammy.

Poslední nadějí lidstva ve hře Humanity, která kombinuje ďábelsky obtížné hádanky s mechanikami plošinovky, se budete moci stát v květnu tohoto roku na PC, PlayStation 5 a PS4. Titul podporuje PlayStation VR2 i původní PlayStation VR. Na PC je dostupné demo.

Malebné dobrodružství Tchia má stanovené datum vydání. Hra, která připomíná hit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, dorazí 21. 3. letošního roku na PS5, PS4 a PC.

Úplnou novinkou je informace, že titul bude od dne vydání součástí předplatného PlayStation Plus Extra a Premium.

I když Sony před přenosem lákala na third-party hry, tak ukázala i launch trailer na Destiny 2: Lightfall. Příběhové rozšíření vyjde 28. 2. nejen na PS5 a PS4, ale také na PC, Xbox Series X/S a Xbox One.

Bývalí autoři série Darksiders z Airship Syndicate připomínají své bezplatné masivně multiplayerové RPG nazvané Wayfinder. To vyjde v betaverzi už 28. 2. a bude k dispozici na PC a konzolích PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.

Letos bude mít premiéru Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections pro PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Hra bude mít 124 hratelných postav ze série a několik nových ninjů. Také láká na možnost prožít klíčové příběhové momenty z prvních čtyř her série Storm.

Kanadské nezávislé studio KO_OP se pochlubilo novým trailerem na filmovou příběhovou adventuru Goodbye Volcano High. Titul bude dostupný od 15. 6. pro PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation.

Hra je o lásce, změně a konci jedné éry. Provedete Fangy jejich posledním rokem na střední škole a budete se snažit napravit vše, než vyprší čas.

HRY PRO PLAYSTATION VR

Velmi dobře hodnocená hra Before Your Eyes od Skybound Entertainment vyjde 10. 3. letošního roku na PS VR2.

Pokud budete hrát, tak pozor na to, kdy mrkáte...

Během podzimu 2023 se pro PlayStation VR2 objeví adaptace klasické knižní sci-fi série Isaaca Asimova.

Vypravěč hry Journey to Foundation varuje, že stávající mezihvězdná říše ve vesmíru se nevyhnutelně zhroutí a že budoucnost lidstva bude záviset na tom, co se stane dál. Trailer ukazuje stealth segmenty z pohledu první osoby, rozhovory, plošinovky a přestřelky a také unikátní technologii, která dokáže zneškodnit nepřátele.

Seznamte se: tohle je Synapse, neobvyklá střílečka od studia nDreams, které má na kontě Fracked nebo Phantom: Covert Ops. Titul vás ve virtuální realitě PS VR2 zavede do abstraktivního černobílého světa, jenž se v průběhu akce prolíná násilnými neonovými odstíny.

Polský survival Green Hell míří na PlayStation VR2. Zájemci si budou moci vyzkoušet přežít v amazonské divočině ve virtuální realitě.

The Foglands je atmosférické roguelike dobrodružství, ve kterém objevíte nové cesty a stará tajemství. „Utíkejte do neznáma, bojujte s příšerami, získávejte kořist a snažte se dostat zpět, než vás pohltí mlha,“ láká tisková zpráva. Očekávejte letos.