Pokud je tohle pravda, tak je to znepokojivé. Očekávané hry Redfall a Starfield mají být po technické stránce ve špatném stavu, ale Microsoft má přesto tlačit na brzké vydání.

Důvodem je velká ztráta peněz v divizi Azure, která je zodpovědná za cloudové servery. Proto americká společnost usiluje o to, aby ostatní divize pomohly zvýšit příjem firmy v aktuálním fiskálním roce, tedy před další finanční zprávou. Ta poslední tady. Také se hodí připomenout velké propouštění, i z divize Xbox Game Studios a Bethesdy.

Tento plán má zahrnovat vydat Starfield a Redfall do konce června letošního roku. Jako první bude vydán Redfall (už potvrzen na 2. 5. pro Xbox Series X/S a PC). Upírské akci od studia Arkane by podle insidera prý prospělo další testování, i přesto je ale prý v lepším stavu než vesmírné dobrodružství Starfield.

V Bethesdě si to mají uvědomovat a žádají více času pro Starfield. Pokud přesvědčí vedení Microsoftu, tak se ke hvězdám podíváme až na podzim. Když zvítězí Microsoft, tak v červnu, ale v takovém případě titul nebude v nejlepší kondici.

Podobně na tom má být Diablo 4 od Blizzradu. Vydání 6. 6. označil insider za pochybné.

Informace přinesl člověk s přezdívkou Horns na diskuzním fóru ResetEra. Informátor před konferencí Developer_Direct uvedl, že studio Tango Gameworks vydá ve středu nový titul. To se ukázalo jako pravda (mluvil o Hi-Fi Rush). Poté přidal výše zmíněné zajímavosti. Proto je nutné brát tyto informace s rezervou.

V dnešní době je bohužel zcela běžné, že hry vycházejí v horším technickém stavu; jsou hůře optimalizované a provází je chyby a různé problémy. Na druhou stranu, vývojáři na hrách pracují do posledních dnů a takzvaný day one patch v den vydání opravuje a vylepšuje dost věcí. Tak uvidíme, jak to bude v případě Redfallu a Starfieldu. Brzy snad budeme vědět, kdy se uskuteční slíbená prezentace Starfieldu.

A co Forza Motorsport? O té se rozpovídal zase novinář Jeff Grubb. Ten od svých zdrojů slyšel, že z jara se závody o několik měsíců posunuly a vyjít mají někdy v průběhu druhé poloviny roku 2023. Konkrétně je má Microsoft cílit na třetí čtvrtletí roku. To potvrzuje i tisková zpráva od Microsoftu, kde není uváděno jen „rok 2023“, ale „později v roce 2023“.