Nedávné úniky zase jednou nelhaly. Japonské studio Tango Gameworks, které stojí za The Evil Within, The Evil Within 2 a Ghostwire: Tokyo, na akci Xbox & Bethesda Developer_Direct odhalilo svou novou hru, rytmicko-akční animovanou šílenost jménem Hi-Fi RUSH. Ta je přirozeně určena pro PC a Xbox, někoho ale možná překvapí, že vychází v plné verzi ještě dnes. V nabídce Game Passu se zřejmě objeví v následujících hodinách a PC verze je už nyní dostupná také přes Steam nebo Epic Games Store.

V Hi-Fi RUSH se ujmeme role mladíka jménem Chai, který se spolu se svými přáteli postaví nepřátelské firmě, kterou opustil, a jejím šéfům. Alfou a omegou hry jsou zjevně souboje, v nichž se vše odvíjí od hudby a správného rytmu. pokud jej udržíte, lépe propojíte jednotlivé útoky a schopnosti, a ačkoliv máte nad bojem plnou kontrolu, akce se hudebně synchronizuje a připomíná tak hudební klip.

Chai je podle slov tvůrců obětí experimentu, jehož následkem může cítit rytmus celého herního světa, v němž zní herní soundtrack. Díky tomu lze využít rytmus a synchronizaci během boje třeba pro dosažení speciálních komb zvaných Beat Hit. Ne vždy ale bude vaším úkolem likvidovat nepřátele, protože hudebně mají být ovlivněny i překážky, prvky prostředí nebo cut-scény. V každém případě můžeme počítat i s bossfighty, které ale mohou mít podobu honičky nebo mini-hry.

Tvůrci v čele s herním ředitelem Johnem Johanasem slibují, že Hi-Fi RUSH má být titul určený i pro hráče, kteří nemají rytmické vlohy, ale přesto není nikdy cílem tupě mačkat tlačítka nebo klávesy. Hra vás netrestá, pokud nejste řádně synchronizováni s hudebním doprovodem, pokud se vám ale bude dařit, dočkáte se odměny na úrovni poslechu i herních mechanik.

Při hraní vám každopádně pomůže skupina už zmíněných přátel hlavního hrdiny, jejichž schopnosti můžete využít během boje, nebo robotí kočičí společník s označením 808. Ten nabízejí třeba vizuální pomůcky pro udržení rytmu. A ano, 808 si budete moci pohladit. Poslouchat zase můžete tvorbu různých známých umělců a skupin, mezi něž patří třeba Nine Inch Nails, skupina, kterou si řada hráčů spojuje s prvním dílem série Quake z roku 1996.

Pokud každopádně neholdujete Game Passu, Hi-Fi RUSH vás vyjde na 29,99 eur. Nejde tedy o projekt, který by se mohl řadit mezi AAA tituly za cenu 60 nebo 70 dolarů. Přesto je k dispozici nejen standardní, ale i Deluxe edice za 39,99 eur. Ta kromě samotné hry obsahuje 7 bonusových triček a 2 obleky pro hlavního hrdinu, alternativní vzhled 808, skin kytary s motivem 808 a 20 000 ozubených koleček k odemčení bojových a dalších upgradů. Na Steamu se pak dočteme, že ozubená kolečka se získávají prostřednictvím boje a průzkumu ve hře a nejsou k dispozici jako virtuální měna k zakoupení, takže přítomnosti mikrotransakcí se SNAD bát nemusíme.

Obavy zjevně nejsou na místě ani v případě HW náročnosti PC verze. Předchozí projekty studia Tango Gameworks sice neprosluly zrovna výtečnou optimalizací, ale tentokrát jde zjevně o technologicky velmi krotký počin, čemuž nepochybně přispívá i svérázná stylizace připomínající animované filmy a seriály. Posuďte sami podle oficiálních HW požadavků, jež najdete níže.

Bohužel ani Hi-Fi RUSH se neobejde bez protipirátské ochrany Denuvo. A ačkoliv přenos z akce Xbox & Bethesda Developer_Direct nabídl české titulky a produktovou stránku hry najdeme na Steamu přeloženou do našeho mateřského jazyka, na oficiální českou lokalizaci ani tentokrát nedošlo, jak je koneckonců u všech titulů, které vydává Bethesda Softworks, už řadu let nepříjemným zvykem.

Minimální požadavky:

  • OS: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5-6500, Ryzen 3 1200
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: GTX 1050, RX 560
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 20 GB volného místa

Doporučené požadavky:

  • OS: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i7-4770K, Ryzen 5 1300X
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: GTX 1050TI, RX 570
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 20 GB volného místa