Dobré ráno. BioWare i fanoušci porovnávají remasterovanou trilogii Mass Effectu s originálem. Nový ředitel Amazonu podporuje vývoj her. Nová verze DualSense pro PS5? Metro Last Light Redux zdarma pro PC.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nový generální ředitel Amazonu podporuje vývoj her. Andy Jassy převezme vládu nad společností a chce pokračovat ve vývoji her. Věří, že tým dokáže vytvořit úspěšný titul, i když se to Amazonu ještě nepovedlo. Crucible bylo krátce po spuštění vypnuto a masivně multiplayerové RPG New World v betě moc nezapůsobilo.

- Hra roku 2020, která celosvětově obdržela více než 200 ocenění tohoto typu, The Last of Us Part II je momentálně v prodeji za 799 Kč. Pokud stále ještě chybí ve vaší herní knihovně, tak můžete využít příležitosti. Nabídka platí do vyprodání zásob.

Přečtěte si také: Vývoj nového Battlefieldu jde lépe než podle plánu

- Hráči našli patent poukazující na novou verzi bezdrátového ovladače DualSense pro PlayStation 5. Ten by mohl používat připojení přes Wi-Fi (transceiver) pro snížení latence. DualSense ani DualShock 4 nespolupracují s Wi-Fi. Je tak pravděpodobné, že je patent Sony spojen s novým zařízením.

- Akční thriller Judgment od tvůrců série Yakuza si budete moci užít na Xboxu Series X/S, PlayStationu 5 a Google Stadia. Remasterovaná verze dorazí 23. 4. letošního roku. Hra využije výhod nového hardwaru a nabídne vylepšený vizuál v 60 snímcích za sekundu, rychlejší načítání a zahrne všechna dříve vydaná DLC. Remasterovaná verze se bude prodávat za 40 eur. O bezplatném vylepšení PS4 verze na PS5 nepadlo ani slovo – na Xbox One hra nevyšla.

- 9. 2. má Valve v plánu spustit betu Steamu pro čínské hráče. Ve veřejném testu budou k vyzkoušení hry Dota 2 a Counter-Strike: Global Offensive. Čínskou verzi Steamu bude provozovat společnost Perfect World.

- Epic Games Store rozdává post-apokalyptickou akci Metro Last Light Redux a For The King. Hry si na svůj účet můžete přidat do 11. 2. 2021. Poté bude k dispozici Halcyon 6. Metro Last Light Redux dříve nabízel zdarma GOG, zatímco Epic Games Store loni daroval hráčům Metro 2033 Redux.

- IO Interactive představili roadmapu pro Hitmana 3 na tento měsíc. Těšit se můžete na dva nové nepolapitelné cíle, smlouvy a další dobroty. Majitelé Deluxe Edition získají obsah navíc.

- Pro PC, PS4 a Xbox One si můžete stáhnout demoverzi old-school akce Speed Limit. Podle vývojářů má být hra těžká, rychlá a návyková. Její plná verze je v plánu na 16. 2. pro PlayStation, 17. 2. pro PC přes Steam, 18. 2. pro Switch a 19. 2. pro Xbox.

- EA Play má 13 milionů aktivních hráčů napříč platformami. V listopadu/novembri minulého roku předplatné hlásilo přibližně 6,5 milionu platících lidí. Rozdíl 6,5 milionu je s největší pravděpodobností způsoben skutečností, že EA Play je součástí Xbox Game Pass Ultimate na konzolích Xbox. Brzy bude spuštěno i pro PC v rámci služby od Microsoftu.

Přečtěte si také: Jaká je budoucnost Borderlands po akvizici Gearboxu firmou Embracer Group?

- Československý Beat Saber je skutečným hitem ve virtuální realitě. Od 1. 5. 2018 má prodáno více než čtyři miliony kusů. Od konce roku 2019 studio Beat Games vlastní Facebook. Fanoušci od vydání hry zakoupili 40 milionů písniček.

- BioWare přináší oficiální srovnání remasterovaného Mass Effectu s originálem. Do srovnání Mass Effect: Legendary Edition se pustili i fanoušci. Jak se vám výsledek zamlouvá? Víme, že tato edice přináší všechny tři díly v rozlišení 4K s HDR a s podporou 60fps na Xbox One X, PS4 Pro, PS5 a Xbox Series X, zatímco na PC bude ještě vyšší obnovovací frekvence. Největší rozdíly najdeme v nasvícení a texturách.