Vývoj dříve neformálně oznámeného nového Battlefieldu jde podle aktuálního generálního ředitele společnosti EA, Andrewa Wilsona, lépe než podle plánu. Během úterního konferenčního hovoru se o novém díle této válečné série trochu rozpovídal, ačkoli neřekl moc konkrétních věcí.

Náš nový Battlefield nabídne návrat k velkým vojenským bitvám,“ řekl, zatímco naráží na pravděpodobný návrat do moderní doby. Už dříve jsme se neoficiálně dozvěděli, že by mohl nový Battlefield následovat stopy třetího dílu.

[Battlefield 6] využívá plnou sílu nové generace konzolí [a počítačů], aby přinesl masivní a pohlcující bitvy, a to s větším počtem hráčů než kdy dříve.

Další edice Battlefieldu nabídne mapy s nevídanou velikostí a pozdvihne všechnu destrukci, hráčskou volbu, vozidla i přestřelky, pro které je série známá, na novou úroveň,“ dodal.

Závěrem také zmínil, že je celý tým v EA DICE hře oddaný a aktuální vývoj hry překračuje interní milníky. K oznámení by mělo dojít během letošního jara s vydáním koncem roku. Během Q&A sekce konferenčního hovoru také došlo na dotaz, jak se to má s nějakou free-to-play verzí nebo módem pro nový Battlefield, což zcela jistě naráží na populární konkurenční battle royale Call of Duty: Warzone. K němu se Andrew Wilson moc nevyjadřoval, ale zmínil, že chtějí sérii Battlefield uvést do nové generace a koukají na všechny možnosti, aby zajistili, že hru, kterou vydají, bude pro fanoušky to, co chtějí hrát. Bezplatná obdoba již zmíněného Call of Duty: Warzone, respektive módu Firestorm z Battlefield 5, se ale očekává.