Včera ráno svět obletěla zpráva, že švédská holdingová společnost Embracer Group kupuje americké nezávislé studio Gearbox Software za více než miliardu dolarů. Tvůrci komiksové série Borderlands se připojují k dceřiným společnostech THQ Nordic, Koch Media a Deep Silver. Jak tohle spojení ovlivní Borderlands? O tom promluvil zástupce 2K.

Společnost 2K Games má s Gearboxem podepsané smlouvy ohledně Borderlands 3 a dalších titulů. „Jako hrdý vydavatel franšízy Borderlands jsme rádi za naše partnery v Gearboxu a novou vzrušující kapitolu pro jejich organizaci. Fúze nemění vztah 2K k Gearboxu, ani naši roli vydavatele Borderlands nebo jakýchkoliv projektů, na kterých v současné době se studiem pracujeme. Těšíme se na pokračování našeho dlouhodobého partnerství s tímto neuvěřitelně talentovaným týmem,“ uvedl mluvčí 2K Games pro americké IGN.

Bylo více než jasné, že Gearbox budou muset dodržet smlouvu, kterou mají s 2K Games ohledně Borderlands, respektive dodatečných balíčků pro třetí díl. Překvapením pro nás jsou ale další projekty, na kterých Gearbox ve spolupráci s 2K Games pracuje. Ze včerejší tiskové zprávy Embracer Group jsme měli pocit, že firma získala práva na Borderlands, což nejspíš není pravda.

Co se Borderlands 3 týče, tak 10. 2. v šest hodin večer našeho času proběhne odhalení dalšího obsahu pro Borderlands 3.