Na internetu se objevilo přes osm minut dlouhé video, které nás seznamuje s tropickým ostrovem Yara z Far Cry 6. Navazuje na naše nedávné preview s exkluzivním rozhovorem s ředitelem herního světa.

Ve Far Cry 6 se ponoříme do chaotického světa moderní revoluce. Yara představuje tropický ráj, který rukou diktátora Antona Castilla zamrzl v čase. My si zahrajeme za Daniho Rojase (muže nebo ženu), jde o místního obyvatele, jenž se stane partyzánským bojovníkem, aby osvobodil národ od Castillovy diktatury.

Přečtěte si také: Far Cry 6 bude mít pohled z třetí osoby i mimo filmečky, ale ne vždy

„Yara leží v srdci Karibiku jako tropický ráj zamrzlý v čase. Desítky let ekonomických sankcí národ zdevastovaly, takže je nyní zchudlý a rozdělený. Část Yařanů Antona slepě následuje, zbytek je ve jménu obnovy ráje podroben. Když Antonova brutalita přesáhne krajní mez, pohár trpělivosti přeteče a po celé zemi se rozhoří oheň vzpoury,“ dočteme se v popisku hry.

Oficiální popis Ubisoftu jde ruku v ruce s dnes zveřejněním videem. To ukazuje různé oblasti ostrova, kterému dominuje hlavní město Esperanza, kde žije Anton se svým synem Diegem.

Far Cry 6 vyjde 7. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.