Hry ze série Assassin's Creed se bez pochyby zaryly do paměti nejednoho hráče. Hon za kouskem ráje, při snaze uniknout templářům, probrat se vzpomínkami na minulé životy a zachránit svět. Hračka, že? Přeci jen, neměla by záchrana světa skončit trochu složitěji? A co když se děj měl přesunout někam úplně jinam?

Původně měl konec třetího dílu Assassin's Creed skončit úplně jinak. Aspoň tomu nasvědčují rozhovory s pracovníky, kteří se podíleli na vývoji titulů této série. Samotné rozhovory vedl student Ph.D. Lars de Wildt.

Nadšenec, který se zabývá zkoumáním konspiračních teorií, náboženství a dalších přesvědčení v kultuře digitálních médií, ve své práci uvádí, že konec ve třetím díle měl skončit odletem Desmonda a Lucy vesmírnou lodí pryč ze Země. Podle plánu po konci světa měla lidská rasa v roce 2012 pokračovat kdesi jinde a začít nový život. Víceméně jako moderní Adam a Eva.

Takový plán se neuskutečnil, jelikož Lucy zemřela v Assassin's Creed: Brotherhood a v Assassin's Creed 3 se Desmond obětoval, aby zachránil planetu před sluneční erupcí a zabránil tak druhé katastrofě.

Podle práce, kterou vypracoval Wildt, známe představu původního ukončení série. Ta je postavená na rozhovorech, které poskytl tvůrce Assassin's Creed Patrice Désilets a kreativní ředitel Assassin's Creed 3 Alex Hutchinson.

Stručně řečeno, třetí hra by končila vyřešením konfliktu v současnosti, kdy by Desmond Miles zničil Abstergo pomocí kombinovaných znalostí a dovedností všech svých předků, včetně Altaira z AC1 a Ezia z AC2,“ napsal de Wildt v poznámce pod čarou.

Také je konec světa v roce 2012 a Desmond Miles a Lucy zakládají novou civilizaci někde jinde – jako Adam a Eva.“

Tvůrce Desilets řekl de Wildtovi: „Proto se jmenuje Lucy, podle druhu Australopithecus afarensis.“ A pokud jde o to, kam Desmond a Lucy míří? „Bum! Je to zatracená vesmírná loď!" odpověděl Desilets.

Byť Desmondův příběh skončil, série neupadla v zapomnění a tvůrci dále pokračovali ve vývoji dalších titulů. Od původního nápadu Prince of Persia: Assassin celá série urazila obrovský kus cesty a kdyby se býval poslední díl trilogie vydal jiným směrem, kdo ví, jestli bychom se dočkali celkově dvanácti dílů a vikingského Assassin's Creed Valhalla. Myslíte si, že by tohle zakončení sedělo příběhu daleko více?