Nejprodávanější hra loňského roku má být rozšířena. O nové edici Hogwarts Legacy neslyšíme poprvé. Tentokrát jsou k dispozici i první informace. Těšit se můžeme na pořádný příděl nového obsahu.

O Director’s Cut jsme slyšeli už v létě letošního roku. Vývojáři mají využít obsah, který se nevešel do původní verze a vedle vylepšení nabídnout hráčům i nové úkoly v kouzelnickém světě Harryho Pottera. Podle informací Toma Hendersona z Insider Gaming půjde o Definitive Edition, která obsáhne přibližně 10 až 15 hodin nového obsah. Do něj se počítají nové příběhové mise, vedlejší úkoly, různé aktivity, oblečení i postavy.

Datum vydání nové edice Hogwarts Legacy není známo. Předpokládá se rok 2025. Novým vydáním oblíbené a velice úspěšné hry by Warner Bros. mohl podpořit své klesající příjmy. Pravděpodobně se bude prodávat jako dodatečný obsah za 20 až 30 dolarů/eur, tedy nějakých 500 až 800 Kč.

Hogwarts Legacy vyšlo v roce 2023 a prodalo přes 22 milionů kopií. Pokračování hry je pro Warner Bros. prioritou pro nadcházející roky. Říká se, že na značce pracují nejen v Avalanche Software (autoři Hogwarts Legacy), ale také vývojáři z Rocksteady Studios, kde naposledy vytvořili velice neúspěšnou live service akci Suicide Squad: Kill the Justice League. Tahle hra údajně prodělala 200 milionů dolarů. Právě oni mají pracovat na nové edici.