Včera se Rockstar Games oficiálně omluvil hráčům za technické problémy Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition a slíbil brzkou aktualizaci. Ta už stihla dorazit a zaměřila se na opravu chyb.

Není pochyb o tom, že remastery GTA 3, GTA: Vice City a GTA: San Andreas jsou obrovským propadákem a zklamáním pro všechny, kteří se těšili na návrat do oblíbených měst za známými hrdiny.

Aktualizace 1.02 by měla některé z problémů v jednotlivých dílech vyřešit. Klíčovou opravou je déšť, přes který nešlo pořádně vidět. V seznamu oprav se uvádí mimo jiné oprava nesprávných nebo chybně umístěných textur, oprava problémů s modely postav ve filmových scénách a oprava nesprávně zobrazených titulků.

Samozřejmě je toho mnohem víc. Už by nemělo docházet k chybám, které zapříčiní pád hry, neumožní dohrát některou misi atd. Pokud GTA: The Trilogy – The Definitive Edition máte, určitě vyzkoušejte a dejte vědět.

„Remastery těchto klasických her nesplňují naše standardy kvality ani standardy, které naši fanoušci očekávají. Do budoucna máme v plánu opravit technické problémy a vylepšit jednotlivé tituly. S každou plánovou aktualizací dosáhnout kvality hry, kterou si zaslouží,“ uvedl Rockstar s tím, že série GTA a hry tvořící tuto trilogii jsou pro ně stejně výjimečné jako pro fanoušky po celém světě.

Tím dobré zprávy nekončí. Do prodeje se brzy vrátí klasické digitální PC verze Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City a Grand Theft Auto: San Andreas. Brzy je bude možné koupit znovu na Rockstar Store. Navíc, každý, kdo si koupí definitivní edici pro PC do 30. 6. 2022, tak tyto hry získá do své knihovny v Rockstar Games Launcheru.